Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay – kes lasi koerad välja?

0
316

„Käpapatrull” on ilmselt lahutamatu osa lugematute perede argipäevast. Vaprate kutsikate seikluseid näidatakse mitmelt telekanalilt, laste riietel ilutsevad värvilised ja rõõmsameelsed tegelased ning poed on loomulikult sarjaga seotud mänguasjadest, kaisukatest ja kõigest muust võimalikust pungil.

Ka videomängumaailmas pole „Käpapatrull” mingi võõras tegija. Mobiilirakendusi on kutsudest tehtud juba päris paras ports, kuid konsoolimänge oli seni tehtud vaid üks: „Paw Patrol: On a Roll”. Tegu oli väga lihtsa küljeltvaates jookse-hüppa mänguga, mis sarja fännid rõõmust kiljuma pani ning on vist tänase päevani minu Facebooki-gruppides üks otsitumaid mänge. Nüüd sai „On a Roll” aga endale järje. Nimelt on multikakutsud endale ülivõimed saanud ning nende kodulinnake Adventure Bay vajab taas kord nende abi.

„Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay” jätab küljeltvaate selja taha ning kuigi tegu on jätkuvalt jookse-hüppa stiilis seiklusmänguga, on kaamera paigutatud kutsusid selja tagant jälgima. Selle põhjuseks on tõenäoliselt asjaolu, et nüüd saab mängu ka kahekesi korraga mängida ning lapsevanem, õde-vend või sõber ei pea enam niisama kõrvalt kaasa elama.

Mängu lugu on multikalikult lihtne ja kergesti jälgitav ka neile, kes inglise keelt veel väga ei valda. Käpapatrulli kutsud saavad esimeses tasemes ülesandeks minna uurima randa langenud meteoriiti ja omandavad hopsti ülivõimed. Ülejäänud tasemetes kasutatakse oma uusi oskuseid juba linnakese elanike päästmiseks ja abistamiseks.

Tasemed on täis koeramaiuseid, mida jõudumööda korjata. Kui kõiki maiuseid esimese korraga kätte ei saa, siis pole hullu, juba korjatud kraam enam tasemetesse reaalsel kujul tagasi ei ilmu ja kõiki tasemeid saab korduvalt läbida. Kogutud maiuste eest lukustatakse lisamenüüs lahti tegelaste, sõidukite ja tegevuspaikade pilte.

Igas maailmas antakse mängijatele juhtida kaks kutsut ning lisaks jooksmisele ja hüppamisele tuleb iga natukese aja tagant ette ka ülesandeid, mida kindel koerake lahendama peab. Näiteks tuleb Chase’il õigel ajal helikopterist konks alla lasta, et lõksu jäänud hädalisi päästa või Zumal veejuga tekitada, et teistele koertele sild lahti lükata.

Mängimine ise on mugav ja lihtne, sest nupud teevad täpselt seda, mida neilt oodatakse ja eksimisvõimalust mängus pole, sest surmavaid auke ei eksisteeri ning vaenlaseid tasemetes pole. Eesmärgiks on lihtsalt jõuda taseme algusest taseme lõppu ja see teeb minusuguse vana mänguri jaoks selle mängu ääretult lihtsaks.

Mina aga ei ole kaugeltki siin sihtgrupp ning seepärast kutsusin endale appi oma 7-aastase tütre ja 9-aastase poja, kes „Mighty Pups Save Adventure Bayd” täiel rinnal nautisid. Nad vahetasid omavahel tegelasi, et tasemetes leiduvaid lisaülesandeid sooritada, mängisid kordamööda Skye lennu- ning Everesti teekoristusosasid ja kui nad avastasid, et minimängude menüüs leidub ka (väidetavalt) internetist ja multikast tuntud „Pup Pup Boogie” laul, asuti kärmelt ka minimänge avastama.

Minu silmis jäid mängu ainsaks kitsaskohaks asjaolu, et kutsikad ise ei räägi ja mängu saadab Ryderi innustav jutuvada. Lisaks, kui mu lapsed mängu läbi olid teinud, korjasin ma tasemetest ära nende poolt noppimata jäänud esemed ning viimase taseme 100% läbimist märkiv saavutus lihtsalt ei lukustunud lahti. Laste silmis oli aga mäng absoluutselt täiuslik ajaviide ja ma olen kindel, et nad mängivad seda senikaua, kuni „Käpapatrulli” multikas aktuaalne on.

„Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay” ei paku seega suuremale mängurile peale trofeede ja saavutuste jahtimise mitte midagi, kuid pisema Käpapatrullifänni jaoks on tegu täiesti ideaalse ajaviitega ja võib olla nende jaoks ka esimeseks sammuks suuremasse videomängumaailma, kui peres selle hobi vastu huvi tuntakse. Kuna tegu ei ole ka nii-öelda täishinnaga mänguga, vaid see peaks olenevalt kauplusest/ostukohast maksma 39-49 eurot ning see on saadaval absoluutselt kõikidele enamlevinud mängumasinatele, sobib Käpapatrulli mäng suurepäraselt näiteks jõulumehe kotti.

Lapsevanematele: “Käpapatrullis” ei ole sisu poolest miskit karta. Ka inglise keele oskus ei ole mängimise jaoks otseselt vajalik, sest kõik eesmärgid on ekraanil vilkuvate ringide ja suunatähistega märgistatud ning ülesande sisu saab üsna ruttu selgeks, sest eksimisvõimalus puudub.

PEGI 3
Paw Patrol: Mighty Pups
Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Ilmus: 21. mai 2019
Arendaja: Drakhar Studio
Väljaandja: Outright Games
Ülevaade tehtud: XBox One X

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_euronics
HEA
Nauditav ja lõbus ajaviide lastele
Mäng on täis "Käpapatrulli" multikatest tuttavaid tegelasi
Nähtavad ja kuuldavad õpetused ning julgustussõnad aitavad noorematel mängijatel hõlpsasti mängus edasi jõuda
Õpetab läbi mängu sõpruse, koostöö ja ümbruskonna eest hoolitsemise kasulikkust
HALB
Üks saavutus ei lukustunud lahti
Kutsikad ise ei räägi, erinevalt multikast
4.5