PGA Tour 2K21 – pane see pall nüüd topsi

0
120

Mõne aja eest arvustasin PlayStation 4 eksklusiivmängu „Everybody’s Golf“, mis oli mõnus ajaviide, kuid esmapilgul täis erinevaid mõõdikuid ja andmeid ja värvilisi nupukesi, mida sa valge pallikese teele saatmise ajal jälgima pead. Tegu oli lõbusama ja mugavaks tehtud lähenemisega ühele tõeliselt tehnilisele mängule, mille simulaatoreid juba jupp aega spordimängude „Dark Soulsiks“ peetakse. Jah, ma räägin HB Studiose „The Golf Club“ sarjast. See on senimaani olnud ränkraske ja golfimängu peensuste tundmist eeldav simulaator, mis pühapäevapallitoksijad võib-olla eemale peletada püüab.

Nüüd on aga suur mängustuudio 2K Sports teist aastat järjest pisikese firma tootele õla alla pannud ja tundub, et nende näol on „NBA 2K“ sarja kõrvale tekkimas teine ametliku USA spordisarja brändinguga mänguseeria.

„PGA Tour 2K21“ on „The Golf Clubi“ igati vääriline järg, kuid sel korral ei pea algajad ära ehmatama, sest mõeldud on ka nende peale.

Nimelt on „PGA Tour 2K21“ tehtud ilmselgelt golfisõpradele, sest siin on fookus ainult löögil. Virtuaalgolfarit juhtides saab sättida absoluutselt kõiki parameetreid, alustades palli vindist ja lõpetades üles või alla sihtimisega, kuid põhirõhk on löögiliigutusel. Läbi kõigi kuue raskusastme saadab golfipalli augu suunas teele parema juhtkangi sujuv alla-üles liigutus. Kangi alla tõmmates määratakse ära löögijõud ning kangi seejärel üles liigutades löögi suund ja kiirus. Kui jääte löögiga veidi hiljaks, lendab pall teist eemale, kui aga kiirustate, keerab pall teie poole. Seda aitavad jälgida kuus erinevat raskusastet.

Kolm madalamat ongi mõeldud harjutamiseks ning golfiga tutvumiseks ja kõige kergema raskusastmega ei pea isegi tabamismomendi pärast muretsema. Ekraanil olev triip näitab, kuidas teie löök välja tuli ja palju käsi värises või puldi kang korrast ära on. Mida raskema raskusastme te endale määrate, seda kitsamaks ja paremat liigutust nõudvamaks triip muutub, seega harjutamine teeb siin mängus kindlasti meistriks.

Kui aga golfimäng ise on „PGA Tour 2K21s“ väga-väga hea, tekitas minus küsimärke just see PGA brändingu lisandumine. Nimelt lood mängu alustades endale ise tegelase, kohandades tema välimust ja alguses üsna nappi riietuse valikut. Seesama avatar jääbki igaveseks sinu tegelaseks, sest kuigi tosin PGA golfituusa on mängus küll olemas, ei saa te mitte üheski mängulaadis neid ise juhtida. Isegi mitmikmängus mitte. Väga veider lähenemine. Umbes nagu tehtaks NBA või FIFA mäng, kus on kõik kellad, viled ja võistlused olemas, kuid te olete lukustatud ainult enda loodud mängija külge. Aga vahest on see asi, mille kallal järgmise versiooni puhul tööd tehakse?

Turniiride jooksul tekivad teil profimängijatega ka rivaliteedid, kuid need ei arene paarist ekraanist kaugemale. Saate teada, et Justin Thomas on nüüd teie rivaal, näete paari tema lööki ja pärast turniiri visatakse teile ette tulemusi võrdlev ekraan.

Kui alguses on teie varustus suhteliselt kasin, siis turniire läbides teenite virtuaalraha, mille eest saab endale uusi riideid ja päikeseprille osta. Samas tuli siin minu silmis puudus veidike uhkematest ja erilisematest riietest, sest hallikaspruune polosärke ja khakipükse jaksan ma täpselt kolm tükki osta, enne kui see ära tüütab. Paar naljakamat särki ja mütsi kuluks marjaks ära, eriti kui samuti 2K Sportsi välja antavas „NBA 2K“ seerias saab kasvõi klouniparukat kandes palli korvi suruda. Küllap peetakse „PGA Touri“ piisavalt tõsiseks simulaatoriks, et sellist lähenemist ei soosita. Turniiride käigus tekivad teile ka sponsorid nagu Adidas ja Sketchers, kes nõuavad teilt esikolmikusse tulemist või kindla löökide arvuga sihile jõudmist, mille eest teid uute kingade või soniga autasustatakse.

Radu on samuti igale oskustasemele ja maitsele. Palli te kindlasti mõnusalt murult välja lüüa ei taha, sest see toob kaasa endaga igasuguseid hädasid ja kindlasti mitte turniirivõitu. Endale sobivate löökide tegemiseks tasub täiustada oma golfikeppide kollektsiooni, sest sarnaselt riietusele saab ka uusi ja uute löögiomadustega keppe juurde osta. Igal kepil on erinevad näitajad, seega kui te teate, et olete näiteks liiva sees hea sihtija, kuid löögi kaugusest jääb vajaka, võite just selleks olukorraks uue sobivama kepi muretseda. Löögivahendit saab väljakul olles ka ise jooksvalt vahetada, sest caddie… või noh, mängu soovitatud kaigas ei pruugi alati optimaalne olla.

Kui aga mängus olevatest radadest väheks jääb, võite kätt proovida mitmekülgse ja mugava rajaehituslaadiga, kus võib natuke ka PGA piiridest end välja murda. Tahate, et rajal oleks järv, selle peal vesilennuk ja tee peal ka siksakis hunnik kivisid? Tehtav! Rada võiks asuda kõrbes? Loomulikult. Oma loomingut võite jagada ka internetis ning juba praegu on seal saadaval paras ports põnevaid näpuharjutusi, seega iga mängu käivitus võib pakkuda teile midagi uut.

„PGA Tour 2K21“ on seega suurepärane golfisimulaator, mis peaks rahuldama ka nõudlikemate virtuaalgolfarite soovid. Samas ei pea kogenematud sõbrad-tuttavad-pereliikmed end kõrvalejäetuna tundma, sest abistavaid valikuid peale ja maha keerates on mängukogemust võimalik ükskõik kellele suupäraseks muuta. Kahjuks jättis PGA bränding minu jaoks kõvasti soovida, sest seda ei kasutata peale turniiride nimede ja ametlike radade kuidagi ära. Ka kommentaatorid on kuidagi igavavõitu ja hakkavad üsna pea oma lauseid kordama. Aga see ei riku ära mõnusat, tehnilist ja lihvitud golfi.

Lapsevanematele: kui peres sirgub tõsisem golfihuviline, on „PGA Tour 2K21“ talle kindlasti meeltmööda. Samas ei tasu siit oodata „Everybody’s Golfi“ ja „Wii Sportsi“ meenutavaid pillerkaare, sest HB Studios rõhub just nimelt golfi tehnilisele poolele.

PEGI 3
PGA Tour 2K21
Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Ilmus: 21. august 2020
Arendaja: HB Studios
Väljaandja: 2K Sports
Ülevaade tehtud: PS4 Pro

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_gamestarosta_euronics
HEA
Väga üksikasjalik golfisimulaator
Palli löömine tundub mõnus igal raskusastmel
Ise golfiväljakute kujundamine on lahe
HALB
PGA brändingut ei kasutata piisavalt ära
Ei saa mängida golfiproffidega
4