PS5 viga põhjustab plaadi pöörlemist kord tunnis

0
185
PS5 Ultra HD Blu-ray Drive

PlayStation 5 vaevleb mitmesuguste väiksemate ja suuremate probleemide käes. Suurema osa teadaolevatest probleemidest oleme juba ka kirja pannud ning need leiab siit.

Nüüd on aga ilmnenud uus veider probleem, mis tekitab kasutajates hämmastust. Nimelt ilma ühegi pealtnähtava põhjuseta keerutab PS5 umbes iga 45-60 minuti tagant plaadilugejas plaati. Kuna PS5 ise on muidu üpriski vaikne konsool, siis plaadi keerutamine plaadilugejas tekitab üpris valju heli, mistõttu ei jäänud see kasutajatele märkamata.

Kuigi plaadilt lugemine on muidu normaalne nähtus, kuid seda siiski ainult siis, kui sealt tõesti on vaja andmeid lugeda. Kui sul on aga plaadilugejas mingi suvaline plaat ja ise mängid samal ajal hoopis uut ämblikmehe mängu, siis pole konsoolil ühtegi põhjust regulaarselt plaadi poole pöörduda.

Kasutajad kurdavad Redditis ja mujal sotsiaalmeedias, et sõltumata mida sa oma konsooliga teed, PS5 pöördub regulaarselt plaadilugeja poole ning tegemist on üpris valju heliga, mis on hakanud kasutajaid häirima.

“Mul on PS5 plaadilugejas Ghost of Tsushima plaat ja seda loetakse ka siis kui ma mängin Spider-Mani või Demon’s Soulsi. Ma mõistan, et on vaja kontrollida kas ketas on endiselt seal, kuid kindlasti ei peaks seda tegema nii kiiresti/valjult,” kirjutas üks kasutajatest.

Kõige rohkem pidi see probleem kasutajaid häirima aga siis kui nad vaatavad parajasti Netflixi või kasutavad mõnda muud meedia äppi PS5 konsoolil. Hetkel on selle vastu aga ainult üks lahendus, kui hakkate Netflixi või miskit muud kasutama, siis võtke plaadilugejast plaat välja.