Sony ei saa PS5 hinda avaldada ja see on ostjate jaoks hea märk

0
349
Pilt: Benjamin Curie

Sony aktsionäride koosolekul uuriti ettevõtte esindajatelt PlayStation 5 plaanide ja hinna kohta ning paluti neil selgitada, millised tegurid on konsooli hinna määramisel olulised ning millist osa sellest saab kontrollida ja millist mitte.

Sony finantsdirektor Hiroki Totoki selgitas, et nad peavad absoluutselt kontrollima tööjõukulusid, personalikulusid ning neil on kindlasti selle üle kontroll olemas. Kuid otsustada tuleb ka kui palju esialgu toodetakse, et mis on need õiged kogused.

Väljaspool Sony kontrolli olevaks teguriks on aga konkurents teiste mänguplatvormidega, mille tõttu nad ei saa ka hinda ja muid plaane avaldada, sest need võivad hiljem muutuda sõltuvalt sellest mida konkurendid teevad.

“Mis ei ole hetkel selge ja nähtav – sest me konkureerime selles ruumis – on väga raske rääkida midagi hinnast praegusel ajahetkel,” ütles Totoki.

“Sõltuvalt hinnatasemest tuleb meil otsustada millise reklaamikampaaniaga me välja tuleme ja milliseid kulusid oleme me valmis kandma. Nii et see on tasakaalu küsimus.”

Totoki sõnul tagab selline lähenemisviis PS5 kasumlikkuse kogu selle elutsükli vältel.

Kuigi PlayStation 5 hinda me veel ei tea ning Jim Ryani sõnul ei ole nad veel uue konsooli parimaid omadusi avaldanud, siis üht ja teist on aja jooksul juba ametlikult kinnitatud või muude allikate kaudu lekkinud.

Tugev konkurents on aga kliendi jaoks ainult kasulik, sest tänu sellele pingutakse rohkem, püütakse lagedale tulla uuenduslike funktsioonide ja mänguplatvormidega, pakkudes meile seda kõike taskukohasema hinnaga.