Sony näitas PlayStation 5 pulti

0
188
DualSense

Sony näitas avalikkusele esmakordselt DualSense juhtmevaba pulti ja tutvustas PlayStationi kogukonnale oma nägemust sellest kuidas uus pult PS5 virtuaalsete maailmadega suhtlemisel rohkem kasutajate meeli paelub.

DualSense loomisel otsustati suurem osa DualShock 4 puldist puutumata jätta, lisades samal ajal siiski uut funktsionaalsust ja täiustades disaini.

“Arendajatega peetud mõttevahetuste käigus jõudsime järeldusele, et puutetundlikkus mängus, nagu ka heli, pole paljudes mängudes suurt tähelepanu saanud. PS5 uuendustega oli meil suurepärane võimalus pakkuda mängude arendajatele võimalust uurida, kuidas nad saavad meie uue puldi kaudu seda tunnetust tõsta. Seetõttu võtsime kasutusele haptilise tagasiside, mis pakub erinevaid võimsaid tundeid mängimisel, näiteks tasast tunnetust autoga läbi muda sõites. Samuti sai DualSense’i nupud L2 ja R2 adaptiivsed päästikud, et saaksid tunda pinget oma tegevustes, näiteks vibu pingule tõmbamisel,” kirjutab Hideaki Nishino PlayStationi blogis.

Uusi lisatud funktsioone arvesse võttes, tuli veidi muuta ka puldi disaini, et lisatud komponendid sinna sobiksid ning ei tekitaks tunnet nagu pult oleks liiga suur ja kohmakas. Selle käigus muudeti nuppude nurka, tehti muid väiksemaid uuendusi ning kaaluti võimalusi, kuidas DualSense’i aku eluiga säilitada ja samal ajal puldi kaalu vähendada.

DualShock 4 “Share” nupu asemel said DualSense omale “Create” nupu, mis asub puldi vasakul ülanurgas nüüd. Selle kohta lubatakse rohkem infot jagada enne konsooli ilmumist.

DualSense sai omale ka sisseehitatud mikrofoni, mis võimaldab mängijatel lihtsalt sõpradega vestelda ilma peakomplektita. See sobivat Sony sõnul hästi kiireteks vestlusteks sõpradega. Pikema vestluse puhul, soovitab aga Sony siiski endiselt peakomplekti kasutada.

Visuaalse poole pealt on pult ka teisi uuendusi saanud. Kui tavaliselt on põhipuldid olnud ühevärviline, siis sel korral on otsustatud kahetoonilise kujunduse kasuks. Muudetud on ka valgusriba asukohtam kui DualShock 4 puhul oli see puldi ülaosas, siis nüüd asub see puuteplaadi mõlemal küljel.

Sony lubab lähiajal hakata uut pulti mängude arendajateni toimetama, et nad saaksid DualSense’i võimalusi oma mängudesse lisama hakata.