Sony püüab PS5 hinda odavamaks saada

0
288

Eelmise aasta lõpust alates on ringi liikunud kuulujutud sellest, et PlayStation 5 komponendid lähevad kokku maksma umbes 450 dollarit. Sama kirjutab nüüd ka Bloomberg, et tänu mitmete komponentide raskele saadavusele on PlayStation 5 tootmiskulud umbes 450 dollarit ning konkureerides Microsoftiga, tegevat see hinna määramise keerulisemaks.

Bloombergi allikate sõnul pidi Sonyle kõige suuremat peavalu valmistama DRAM ja NAND flash mälude saadavus, kuna mõlema järele on hetkel turul suur nõudlus, sest nutitelefonide tootjad valmistuvad välja andma järgmise põlvkonna seadmeid.

PlayStation 4 ilmus 2013. aastal hinnaga 399 dollarit ning IHS Markit hinnagul läks selle valmistamine Sonyle maksma 381 dollarit. Sarnase marginaali juures peaks PlayStation 5 müüma hinnaga 470 dollarit. Analüütikute arvates on sellise hinnaga seda aga täna raske müüa, sest PS4 Pro maksab hetkel 400 dollarit ning allahindluste käigus müüakse seda tihti lausa 300 dollariga.

Microsoftiga konkureerimiseks võib Sony loomulikult müüa PlayStation 5 ka kahjumiga nagu nad tegid PlayStation 3 puhul. Suur osa kasumist tuleb neil nagunii mängude ja PlayStation Plussi müügist. See aga olevat tekitanud juhtkonna seas vastakaid arvamusi, sest osa neist eelistaksid konsoolimüügilt raha teenida, nagu nad tegid PlayStation 4 puhul.

Hetkel on Sony otsustanud oodata ja vaadata mida Microsoft teeb. Sama tunnistas veebruari alguses ka Sony finantsdirektor Hiroki Totoki, et nad ei ole veel valmis PlayStation 5 hinnast rääkima, sest see sõltub sellest mida konkurendid teevad.

Microsoftil ei ole hetkel aga plaanis Xbox Series X’i kohta enne midagi avaldada kui alles juunis toimuval E3 2020 üritusel. Kuid ka siis ei ole veel kindel, et Microsoft uue Xboxi hinna teatavaks teeb.

Sony igapäevaste tegemistega kursis olevate allikate sõnul kavatseb Sony välja anda ka uue PlayStation VR peakomplekti, mis peaks esialgsete plaanide kohaselt müüki tulema pärast PlayStation 5 ilmumist.