Trust Forze GXT 488 kõrvaklapid

0
84

Ma ei ole mängides (ega ka kusjuures muusikat kuulates) heli suhtes väga nõudlik olnud. Arvuti kõlarid on mul viikingiaasta Logitechid, telerist tuleb heli läbi teleri enda kõlarite ja kui ma ka konsoolidel mängides kõrvaklappe kasutan, on mind läbi paksu ja vedela vedanud Sony PlayStationi Gold Wireless klapid. Kõik on toiminud suurepäraselt. Ühel hetkel pakuti mulle aga testimiseks Trust Forze GXT 488 klappe. Ametliku PlayStationi brändinguga ja puha. Mis seal’s ikka, kraapisin karbi lahti.

Esmamulje oli, et klapid on paganama suured. Kobakad lausa. Peavõru on paksupoolne ja klapid ise samuti parajalt rusikasuurused. Värviks on must, kuid klappidel on veidike sinist ja PlayStationi logo. 1,2 m pikkune kaabel on tekstiiliga kaetud ja korraliku jämeda 3,5 mm pistikuotsaga, mis eitundu selline, et kohe näpu vahel pooleks murdub ja krõbisema hakkab. Kahe nädala kasutamise järel ei hakanudki ja toimib siiamaani nii, nagu karbist välja võetult.

Klappide suurus ja PlayStationi ametlik bränding on kusjuures minu jaoks veidike vastukäivad. Nimelt kasutasin neid ka PlayStation VR mängimisel ja vähemalt minul oli veidike tüütu neid peakomplekti otsa mahutada. Klapid on lihtsalt liiga suured. Lõpuks saab hakkama, aga sättimist on ja nende kasutamine PlayStation VRiga ei ole lihtsalt mugav, sest lisaks peakompleti sättimisele jäi ka klappide kaabel ja selle küljes olev helitugevuse regulaator mind häirima.

Nagu mainitud, on ühenduseks 3,5 mm pistik ja see ühendub sinu PlayStation 4 puldiga (või siis Xboxi puldi või Switchi või telefoniga). Heli oli… okei. Võttes võrdluseks mitmeid muid pisiklappe, tundus mulle, nagu oleks Trust Forzel kogu aeg mingisugune digitaalne surround sisse lülitatud, sest heli kippus plekiselt kajama, aga ajas siiski asja ära. Bass ja plahvatused kõmisesid täitsa korralikult ja automängudes oli ka mootorite müra aktsepteeritav. „Beat Saber“ kõlas aga veidike liiga metalselt ja tuhmilt ning 3D Blu rayd vaadates jättis tegelaste kõne selgus veidike soovida. Seega tegu on märulimängude klappidega, kui nii võib öelda. Muusika ja filmide jaoks tasub midagi muud hankida. Mikrofon on aga päris hea. Netis kommenteeriti, et hääl kostus selgelt ja taustal krõbistanud lapsi ei olnud absoluutselt kuulda.

Siis aga avastasin, et mina ja minusugused tähenärijad ei olegi nende klappide sihtgrupp. Nagu eespool mainisin, on tegu suuremat mõõtu PlayStationi logode ja ägedalt väänatava-suunatava mikrofoniga klappidega ja kui minu poeg neid nägi, lõid tema silmad kohemaid särama. Ajal, mil mina klappe ei kasutanud, tassis ta need endaga oma mänguritooli/diivanile/kuhu iganes kaasa ja kasutas neid nii telefonis sõpradega vesteldes kui ka konsoolidel Rocket League’i mängides. Ta ütles, et näeb nendega lahe välja ning see oligi see hetk, kus ma mõistsin, kellele need klapid mõeldud on. Tegu on suurepäraste klappidega nende lapsevanemate jaoks, kellel sirgub kodus mõni videomängudest huvituv võsuke, aga kellel ei ole võimalust ja/või soovi klappide eest suurt summat välja käia. Trust Forze GXT 488 maksab Eesti poodides 30-50 eurot ja no 30 euro eest on siin algajale mängurile klappi küll ja küll.

Trust Forze GXT 488 klapid näevad head välja ja tunduvad vähemalt mõnenädalase kasutamise järel olema ka korraliku ehitusega. Peavõru sees on metalliriba, seega nii naljalt neid pooleks ka ei murra. Jah, helikvaliteediga nad täiskasvanud kuulajat ilmselt toolilt maha ei lennuta, kuid lapse ja noore jaoks, kelle silmis on esikohal ka striimis või Zoomis või WhatsAppis sõprade silmis lahe välja näha, on tegu vägagi korralike klappidega. Ja ÕNNEKS ei ole nende küljes mitte ühtegi RGB-tulukest.

Trust Forze GXT 488
HEA
Näevad lahedad välja
Küllaltki tugevad
Taskukohase hinnaga
HALB
Heli on veidike plekiselt tuhm
Suuruse tõttu võivad osutuda ebamugavateks
Kunstnahast kõrvakatted ei hinga
3.5