Vormel E võidusõitja jäi petmisega vahele

0
95
Daniel Abt

Seoses COVID-19 pandeemiaga kolis Vormel E oma võidusõidud virtuaalmaailma, võimaldades sõitjatel oma kodust võistelda. See aga on avanud uue akna petmisteks.

Laupäeval peetud Vormel E e-spordivõistlustel lõpetas 27-aastane Saksamaa sõitja Daniel Abt viimases etapis kolmandal kohal. Kuna tegemist oli tema varasematest esitustest selgelt erineva tulemusega, hakkasid teised kaks võidusõitjat, Jean-Eric Vergne ja Stoffel Vandoorn, kahtlema kas roolis ikka oli Abt ise.

Võistluse korraldajad asusid Abti konkurentide väiteid uurima ning pärast IP aadresside kontrollimist tuvastasid nad, et kõnealusel ajal ei olnud Abt ise sõitmas. Hiljem selgus, et Abt oli enda eest sõitma palganud mänguri nimega Lorenz Horzing.

Karistuseks Abt diskvalifitseeriti viimasest võistlusest, tema kogutud punktid sarjas tühistati ning ta pidi tegema UNICEFi toetuseks 10 000 euro suuruse annetuse.

Abt tunnistas oma petmise üles ja vabandas: “Ma ei võtnud seda nii tõsiselt, kui oleksin pidanud. Mul on väga kahju selle pärast, sest tean, et Vormel E organisatsioon on sellesse projekti palju tööd panustanud. Olen teadlik, et minu väärteol on kibe järelmaitse, kuid mul ei olnud kunagi halbu kavatsusi.”

ALLIKASThe Race