Xbox Series X/S eeltellimused müüdi Jaapanis välja kiiremini kui PS5 eeltellimused

0
136
Xbox Jaapan

Lõpuks ometi on Microsoftile häid uudiseid Jaapani turul, sest Xbox Series X/S eeltellimused müüdi Jaapanis imekiirelt välja.

Microsoft on seni olnud Jaapani turul äärmiselt ebapopulaarne, jaapanlased on seni eelistanud pigem kohalike ettevõtete PlayStationi ja Nintendo konsoole. Kuid viimasel ajal on Microsoft Jaapani turul populaarsemaks muutunud ning kiirelt väljamüüdud Xbox Series X-i ja S-i konsoolid on positiivne märk ettevõtte jaoks.

Xbox Series X mudeli eeltellimused müüdi Jaapani Amazonis välja vähem kui 20 minutiga. Tund aega hiljem sai otsa ka Xbox Series S. Sama kinnitavad ka Jaapani suuremad kodutehnika müüjad Yodobashi, Softmap ja BicCamera, kes müüsid mõne tunniga välja kõik Xbox Series X-i ja S-i eeltellimused.

Kohalike sõnul olevat Xbox Series X-i müüdud kiiremini kui PS5. Siinkohal ei tasu sellest nüüd muidugi mingeid väga kaugele ulatuvaid järeldusi teha, sest võrreldes PS5 kogustega olid tõenäoliselt Xbox Series X-i kogused ka kordades väiksemad. Kuid sellegipoolest on tegemist Microsofti jaoks positiivse uudisega.

Reedest Xbox Series X-i ja S-i eeltellimist Jaapanis kommenteeris Xboxi Tokyo Game Show Showcase ajal ka Xboxi juht Phil Spencer, kelle sõnul olevat Jaapan nüüd Xboxi kõige kiiremini kasvav turg.

Spencer arvab, et Jaapanis kasvava edu saladuseks on ilmselt Xbox Game Pass, mis tehti Jaapanis kättesaadavaks käesoleva aasta aprillis, mis on toonud Xboxi seadmetele veelgi rohkem mängijaid. Aktiivsete Xbox Live kasutajate hulk Jaapanis kasvas suvel 82%. Lisaks lubab Microsoft järgmisel aastal Jaapani turul teha kättesaadavaks ka oma xCloud teenuse.

“Me õpime minevikust ja sel aastal laiendame oma globaalset visiooni eesmärgiga tuua oma tooted Jaapani turule samal ajal kui mujal maailmas, sealhulgas ka meie uue konsooli,” lisas Spencer.