“Yakuza” ja “Dirt 5” PS4 salvestused ei tööta samuti PS5 konsoolil

0
68

Eelmisel nädalal kirjutasime sellest, et “Spider-Mani” PS4 salvestused ei tööta PS5 versioonis, sest tegemist olevat täiesti uue versiooniga, sealhulgas täiesti uue ämblikmehega. Kuulujutte, et PS4 salvestuste ülekandmisega PS5 konsoolile on probleeme, on ringi liikunud juba varem, kuid sel nädalal ilmusid selle kohta esimesed ametlikud kinnitused.

Esmaspäeval teatas “Yakuza: Like A Dragon” arendaja Ryu Ga Gotoku Studio, et salvestatud andmeid ei saa PS4 ja PS5 versioonide vahel edasi kanda.

Nüüd teatas Codemasters, et samasugune probleem on ka “Dirt 5” PS5 versiooniga. “Praegu on Xboxis võimalik kogu progressi üle kanda erinevate põlvkondade vahel. PlayStationis aga saab üle kanda vaid Playgrounds loomingut, kogu ülejäänud progressi mängus (karjäär, raha, salvestatud kujundused) aga ei saa,” teatas Codemasters.


Mis seal täpselt probleemiks on, selle kohta ei ole veel täpset teavet jagatud. Sony kommunikatsioonis on üldse viimasel ajal tõsiseid puudujääke olnud ning fännid on sotsiaalmeedias selle üle juba ka korduvalt pahameelt avaldanud.

Kuigi hetkel on ametlikult teada ainult kolm mängu kus ei ole võimalik PS4 versiooni salvestusi PS5 konsoolile üle kanda, siis soovitame sellegipoolest ettevaatusele. Juhul kui olete täiesti kindel, et plaanite mõnest mängust PS5 versiooni mängima hakata, siis tasub mängima hakkamisega kannatada kuni PS5 versioon väljas on.

Loomulikult ei ole Sony ämbrid Microsoftile märkamata jäänud ning on seda koheselt sotsiaalmeedias ka korduvalt juba ära kasutanud. Microsofti sõnumid on olnud sel korral selged ja arusaadavad, Xbox toetab täielikult põlvkondadevahelisi salvestusi ja Xbox Series konsoolid toetavad eelmise põlvkonna mänge.

“Xboxis on mängijad asetatud esikohale,” teatas Xboxi turundusjuht Aaron Greenberg eile õhtul Twitteris. “Pilves olevad salvestused ja nelja põlvkonna ühilduvus tähendab seda, et ma võin mugavalt Xbox Series X-il jätkata Fallout 4 täpselt sealt kus see mul enne pooleli jäi.”