Activisionil tuleb ühe Call of Duty tegelase pärast kohtusse minna

0
163
Pilt: Alex_zedra

Põhja-Carolinast pärit kirjanik Clayton Haugen andis Activision Blizzardi, Infinity Wardi ja Major League Gaming Copri autoriõiguste rikkumise pärast kohtusse.

Haugen väidab, et Activision on ilma loata kopeerinud tema “Cade Januse” tegelaskuju, et luua “Call of Duty” operaator Mara. 2017. aastal palkas Haugen oma tegelase kujutamiseks Alex Zedra nimelise striimeri. Tehtud pilte jagati ka sotsiaalmeedias ning saadeti filmistuudiotele, sest Haugen lootis oma raamatust filmi teha. Kirjaniku sõnul on Activision neid fotosid kasutanud Mara loomisel. Haugen lisas, et Activision palkas seepeale Zedra, et tema välimuse põhjal Mara tegelane luua ning palgati isegi sama meigikunstnik, et ta reprodutseeriks täpselt samasugused juuksepikendused ning olevat palunud Zedralt, et too küsiks Haugenilt originaal fotosessioonil kasutatud riideid.

Mara

“Kavandatud Haugen Cade Janus Photographs’i ja tema Cade Januse tegelaskuju autoriõiguste rikkumise varjamiseks nõudis kostja talendilt ja meigiprofessionaalilt mitteavaldamisele kuuluvate lepingute allkirjastamist,” kirjutab Haugen oma hagiavalduses.

Haugen loodab võidu korral, et taastataks kõik kostjate rikkumisest tekkinud rahalised vahendid, sealhulgas kogu rikkumisest saadud kasum ja hüvitataks kõik tema kulud, sealhulgas advokaaditasud.