Aktsionärid kiitsid Activision Blizzardi juhi Bobby Koticku 155 miljoni dollari suuruse töötasupaketi heaks

0
126
Activision Blizzard CEO, Bobby Kotick
Activision Blizzard juht, Bobby Kotick

Samal ajal kui Activision Blizzardi töötajad on ebakindlad oma töökoha säilimise osas ja enamus neist teenib aastas vähem kui pool protsenti sellest mida teenib Activision Blizzardi juht Bobby Kotick, kiitsid aktsionärid Koticku 155 miljoni dollari suuruse töötasupaketi heaks.

Hääletus Koticku töötasude osas pidi tegelikult toimuma juba varem, aga piinliku olukorra vältimiseks lükati see nädal aega edasi, et Activision Blizzard saaks vastata süüdistustele, mis puudutasid Koticku palka.

Activision Blizzardi juhatus selgitas, et Koticku juhtimise ajal on Activision Blizzardi turukapitalisatsioon kasvanud vähem kui 10 miljonilt dollarilt üle 70 miljardi dollarini, kasvatades aastatel 2000-2020 aktsionäride tootlikust 8100 protsenti.

Activision Blizzardi juht, Bobby Kotick on mänguturu üks enim tasustatud juht mängutööstuses ning paljude, sealhulgas ka investeerimisfirma CtW arvates on ettevõtte juhtide sellised ülisuured palgad vastutustundetud ja ebaeetilised.

Nädal hilinenud hääletusel kiitsid 54 protsenti (eelmisel aastal toetas Kotickut 56,8%) aktsionäridest Koticku uue 155 miljoni dollari suuruse töötasupaketi heaks. Aktsionäride poolt heakskiidetud töötasupakett sisaldab tema suurt palka ja mitmetesse miljonitesse ulatuvaid aastapreemiaid.

Hääletamine oli tegelikult lihtsalt soovituslik, formaalsuse täitmiseks. Hoolimata hääletamise tulemusest oleks Kotick oma miljonid siiski saanud, lihtsalt ilma aktsionäride heakskiiduta oleks see väga inetu välja näinud. Nüüd aga võib Kotick kergemalt hingata, hoolimata senise toetuse langusest, kiitsid aktsionärid tema töötasupaketi heaks.