Cosplayer mõisteti palja tagumiku eksponeerimise eest vangi

0
561
cosplayer palja tagumikuga

Eelmisel aastal Taipeis toimunud Fancy Frontieri manga- ja animenäitusel sattus üks Taiwani cosplayer seadusega pahuksisse, sest ta paljastas end fotograafidele pildistamiseks ürituse saali lähedal asuval cosplay alal. Cosplayer arreteeriti, sest ta rikkus riigis kehtivaid seksuaalset moraali käsitlevaid seadusi.

Nimelt tõstis cosplayer pildistamise ajal seeliku üles ning kuna ta ei kandnud aluspesu paljastas ta end fotograafidele ja pealtvaatajatele täielikult. Lisaks nõustus ta tegema ka muid paljastavaid fotosid, istudes seelik üles tõstetuna, eksponeerides niimoodi oma intiimsemaid kehapiirkondi.

Cosplayerid on varemgi selliste tempudega Taiwanis hakkama saanud. Näiteks 2012. aastal paljastas Jaapani cosplayer Ushijima Ii Niku samuti oma tagumiku Taiwani arkaadi alal.

Järgnevatel aastatel avaldasid Fancy Frontieri korraldajad cosplay eeskirjad, aitamaks osalejatel järgida riigi seadusi. Näiteks on keelatud kostüümid, kus on näha rinnanibud, suguelundid, tagumik. Keelatud on ka kostüümid mis paljastavad aluspesu, kuid ujumisriided on siiski endiselt lubatud.


Kohtunik mõistis enda intiimseid kehaosi paljastanud cosplayer Li’le kolm kuud vangistust ja 90 000 dollari suuruse trahvi. Cosplayer end süüdi ei tunnistanud. Oma kaitseks ütles ta kohtuprotsessi ajal, et ta ei kanna tavaliselt aluspesu, lisades: “Seadus ei keela mul aluspesu mitte kanda”. Kohtunik leidis, et tema õigusi aluspesu mitte kanda pole siinkohal rikutud, kuid enda intiimsete kehaosade avalik eksponeerimine on keelatud.

ALLIKASApple Daily