E3 2021: Take-Two Interactive’i üritus oli puhas s***

0
274
Take-Two Interactive

14. juunil Eesti aja järgi kell 20:15 toimus E3 ajaloo kõigi aegade kõige viletsam üritus – Take-Two Interactive’i E3 2021 üritus.

Paljude mängijate arvates oli PC Gaming Show ja Gearboxi üritused sel aastal kõige viletsamad E3 üritused üldse. Kui paljude arvates enam hullemat üritust ei olnud võimalik teha, siis Take-Two Interactive tõestas esmaspäeva õhtul, et saab ikka. Tõepoolest, tegemist oli kõigi aegade kõige viletsama üritusega üldse E3 ajaloos ning pole imestada kui sel teemal hakkab peatselt mitmeid meeme ringi liikuma.

Millised olid mängurite ootused Take-Two Interactive’i E3 2021 üritusele?

Ootused üritusele olid kõrged, sest Take-Two oli teinud vihjeid, et lisaks olemasolevatele mänguseeriatele on neil töös ka paar täiesti uut mängu, rääkimata siis sellest, et GTA fännid on juba pikalt oodanud “Grand Theft Auto VI” ilmumisest. Selle kohta on siin ja seal liikunud juba erinevaid kuulujutte ja väidetavaid lekkeid, mis kõik peaksid kinnitama, et kohe kohe on “GTA VI” ilmumas.

Sotsiaalmeedias ja ajakirjanduses õhutati E3 eel mängijate ootusi veel mitmete uute kuulujuttude ja “lekete” avaldamisega. Loomulikult paisutas see kõik mängijate huvi veelgi ning kui Take-Two Interactive’i E3 2021 üritus pihta hakkas olid inimesed end suure huviga ekraanide taha sättinud.


E3 2021 ajakava leiad siit


Mis aga tegelikult toimus?

Suur aga oli mängijate üllatus, kui mängude asemel hakati neile näitama viletsa kvaliteediga Zoomi koosolekut, kus omavahel vesteldi… oh ei, üldsegi mitte mängude teemal… vaid hoopis mingi rassismi, seksuaalvähemuste, ahistamiste, töökultuuri ning mille iganes teemal veel.

Üldiselt toimus mängude näitamise asemel mingi veider zoomi koosolek, kus üksteisele õlale patsutati ja räägiti kui tublid nad kõik on ja kui äge ettevõte Take-Two Interactive on, kui hea must olla on ja kuidas mustad elud loevad (Black Lives Matter).

Kuidas vaatajad reageerisid?

Esimese hooga vajusid inimestel üllatusest suu lahti, kuid peale väikest enesekogumist hakkasid striimis põidlad alla lendama ning kommentaarid tulema, et mis s*** see nüüd on, mida meile näidatakse ja miks sellist jama üldse E3 2021 ajal lastakse. Inimesed ei olnud mitte lihtsalt pettunud, vaid ülimalt pahased, et nende aega raisatakse. Paljude vaatajate arvates peaks E3 2021 olema koht kus räägitakse mängudest, mitte aga poliitikast või rassidest, rassismist, seksuaalvähemustest jne. Seetõttu oli pahameeletorm kiirelt tulema ning Take-Two Interactive sai vaatajatelt nii et tolmab.

Üks vaatajatest kirjutas minu arvates ideaalse näite toimunu kohta: “Kujutage ette, et korraldatakse grilliõhtu ja siis kui sa kohale saabud, alustab grilliõhtu korraldaja loenguga taimetoitlusest.”

Valdav enamus kommentaaridest olid kõik negatiivsed, lasin suuremal hulgal kommentaaridest silmad üle ja ei silmanud ühtegi positiivset kommentaari. Üldiselt oli rahvas üksmeelel, tegemist oli kõigi aegade kõige viletsama E3 üritusega eales.

“Kõigi aegade kõige viletsam E3 üldse”

“Mis pullis*** see veel on?”

“Ajaloo kõige viletsam E3 üritus”

“Keegi mainis, et PC Gaming oli kõige viletsam üritus, tahad sa seda uuesti väita?”

“Jeesus Kristus, 40 minutit zoomi koosolekut”

“Ma ei ole kunagi kogenud hullemat piinamist kui see”

“Nad sõna otseses mõttes räägivad kui suurepärased nad kõik on ja patsutavad teineteisele õlale”

“Sõna otseses mõttes vale aeg, koht ja formaat kus rääkida töökoha mitmekesisusest.”

“Mäletate veel seda aega millal E3 räägiti mängudest?”

“Puhas s***!”

“Sellest saab veel üks korralik meem”

“Kelle idee see oli, et mängude asemel räägime zoomis mingitest naiste ja sugudevahelisest uuringust?”

“Parim mängurite trollimine eales”

“Ma ei vaata mitte kunagi enam mitte ühtegi Take-Two Interactive’i üritust”

“Take-Two Interactive, palun ärge enam kunagi E3-le tulge”

Kas sellist asja peaks E3 ajal näitama?

Ei? Jah? Võib olla? Ma saan aru, et nii mõnegi jaoks on need teemad väga olulised ja nad soovivad neid teemasid laiema publiku ette tuua ning kus veel leiab nii palju kirglikke vaatajaid kui E3 ajal? Kuid E3 on siiski üritus, mille fookuses peaksid olema mängud. Jah, taaskord ma saan aru, et mõni ettevõte tahab tuua publikuni ka muid teemasid, mis neid mõjutavad ja mis neile südamelähedased on. Kuid kas selle jaoks pidi tõesti välja kuulutama ametliku pressikonverentsi, kus mängijad ootavad ja tahavad kuulda mängudest. Isiklikult arvan, et ei, mitte sellisel kujul nagu Take-Two Interactive tegi.

Take-Two Interactive oleks võinud selle jaoks teha eraldi spetsiaalse paneeli, millest huvilised saaksid osa võtta või siis lihtsalt välja kuulutama, et toimub selline asi. Päris palju oleks aidanud ka see, kui Take-Two oleks teinud ametliku pressiavalduse ja julgelt välja öelnud, et nende pressiüritusel mänge ei näidata ning selle asemel tahaksid nad rääkida hoopis teistsugustest teemadest. Isegi see variant oleks olnud kordades parem. Jah, ma saan aru, et sellisel juhul oleksid vaatajate numbrid kordades väiksemad olnud, kuid kas see tulemus oli nüüd parem? Enamus inimesi ei vaadanud seda nagunii lõpuni ning Take-Two Interactive’il on nüüd mängurite silmis veel aastateks plekk juures.

Toimunud Take-Two Interactive’i üritust saab soovi korral vaadata siit: