Epic Games kaotab miljoneid, kuid Tim Sweeney on sellega rahul

0
75
Tim Sweeney

“Fortnite’i” mängu looja põletab sadu miljoneid, et pakkuda Epic Games Store’is eksklusiivseid ja tasuta mänge, konkureerimaks turgu valitseva Steamiga.

Epic Games kaebas eelmise aasta augustis Apple kohtusse, sest too eemaldas “Fortnite’i” enda poest. PC gamer leidis viimastest kohtupaberitest, et Apple kasutab oma kaitses nüüd Epic Games Store’i näitena, kui palju aega, raha ja jõupingutusi kulub eduka e-poe loomisele.

Erinevalt Steamist ja Applest küsib Epic Games Store ainult 12 protsenti, kuna nende arvates on 30 protsendi küsimine täna ebaõiglane ja selliste e-poodide juures aegunud määr.

Apple aga väidab, et Epic Games Store’i suured kahjumid näitavad, et nii see siiski pole.

  • Epic Games Store kaotas 2019. aastal 181 miljonit dollarit
  • Prognoosi kohaselt oli Epic Games Store’i kahjum 2020. aastal 273 miljonit dollarit
  • 2021. aastal prognoositakse Epic Games Store’i kahjumiks 139 miljonit dollarit

Suurem osa kahjumist tulenevat eksklusiivsetest tehingutest, kus on Epic Games Store’is mängude avaldajatele “garanteeritud miinimum” sissetulek, sõltumata sellest, kas mäng ise teenib piisavalt raha või mitte. Näiteks 505 Games emaettevõte Digital Bros sai Epicult Remedy “Controli” eest 9,49 miljonit eurot.

Lisaks miinimumtagatistele pakub Epic igal nädalal ka tasuta mänge.

Epicu juht Tim Sweeney on aga tulemusega väga rahul: “See on õige! Ja see on toonud fantastilist edu, tuues mänguriteni suurepäraseid mänge, investeerides kasvavasse ärisse! … Apple püüab seda esitada “raha kaotamisena”, kuid investeerides eesmärgiga luua suurepärast, kasumlikku äri tulevikus on just see mida investeering tähendab! See on võrdselt tõsi, olenemata sellest, kas te ehitate tehast, poodi või loote mängu.”