Euroopa Komisjon määras Valvele videomängude geoblokeerimise eest rahatrahvi

0
138
Steam

Euroopa Komisjon määras Valvele ja viiele videomängude avaldajale geoblokeerimise eest 7,8 miljoni euro suuruse trahvi.

Euroopa Komisjoni sõnul piirasid Valve, Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax riikidevahelist müüki, lähtudes kasutajate geograafilisest asukohast Euroopa Majanduspiirkonnas, rikkudes sellega Euroopa Liidu konkurentsieeskirju.

Euroopa Komisjon avaldas toimunu paremaks selgitamiseks ka näitliku graafiku:

Trahvid määrati Komisjoni 2006. aasta trahvide suuniste alusel, kuid Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ja ZeniMax tegid Euroopa Komisjoniga koostööd ja tunnistasid rikkumist. Seetõttu otsustati nende trahve vähendada.

Videomängude avaldajaTrahvide vähendamineTrahv
Bandai Namco10 %340 000 EUR
Capcom15 %396 000 EUR
Focus Home10 %2 888 000 EUR
Koch Media10 %977 000 EUR
ZeniMax10 %1 664 000 EUR

Kuna Valve keeldus koostööst, siis määrati Valvele Euroopa Liidu konkurentsieeskirjade rikkumise eest 1 624 000 euro suurune rahatrahv.

“Rohkem kui 50% eurooplastest mängib videomänge. Videomängude tööstus Euroopas on edukas ja selle väärtus on tänaseks üle 17 miljardi euro. Tänased sanktsioonid Valve ja viie arvutimängude avaldaja geoblokeerimispraktika vastu on meeldetuletuseks, et Euroopa Liidu konkurentsiseaduse kohaselt on ettevõtetel keelatud piirata riikidevahelist müüki. Sellise käitumise tõttu jäävad Euroopa tarbijad ilma Euroopa Liidu ühtsest digitaalsest turust ja võimalusest valida sobivaim pakkumine Euroopa Liidus,” teatas konkurentsipoliitika eest vastutav asepresident Margrethe Vestager.

Valve teatas, et nad ei ole Euroopa Komisjoni otsusega nõus ja kaebavad otsuse edasi. Eurogamerile tehtud avalduses ütles Valve pressiesindaja: “Seitsmeaastase uurimise käigus tegi Valve tihedat koostööd Euroopa Komisjoniga (“EK”), esitades nõutuid tõendeid ja informatsiooni. Kuid Valve keeldus tunnistamast, et nad on rikkunud seadusi, nagu EK nõudis. Valve ei nõustu EK tulemustega ja Valvele määratud trahviga.”