Google lõpetas videomängude tegemise

0
48

Kui Google oma uue pilvepõhise mänguteenusega 2019. aastal turule tuli, siis oli ettevõttel sellega suured plaanid. Selleks sai loodud ka kaks uut mängustuudiot, üks Los Angeleses ja teine Montrealis, mis pidid Stadiale eksklusiivmänge tootma Stadia Games and Entertainment nime all. Uut osakonda meelitati juhtima mängutööstuse veteran Jade Raymond.

Google Stadia ning uudised Google mängustuudiotest võeti vastu kerge umbusuga. Põhjuseid selleks oli mitmesuguseid, sealhulgas oli üheks põhjuseks Google suutmatus oma projektidele truuks jääda ning sellest tekkiv ebamäärasus digitaalselt ostetud mängude saatuse osas, kui Google oma teenuse peaks ühel päeval sulgema.

Nädala alguses teatas ettevõte, et nad sulgevad oma mängude arendamise divisjoni, keskendudes edaspidi olemasolevate arendajate mängude striimimisele, selle asemel et ise mänge Stadia teenuse jaoks luua.

“Oma klassi parimate mängude loomine algusest võtab aega palju aastaid ja vajab märkimisväärseid investeeringuid ning kulud kasvavad hüppeliselt,” teatas Google asepresident ja Stadia peadirektor Phil Harrison. “Arvestades meie keskendumist Stadia tõestatud tehnoloogiale ning äripartnerluse süvendamisele, otsustasime, et me ei investeeri enam sisemiselt oma arendusmeeskonda SG&E, et toota eksklusiivset sisu.”

Los Angelese ja Montreali mängustuudiod suletakse ning olemasolev meeskond suunatakse ümber uutele rollidele. Kahjuks Jade Raymond, kes juhtis mõlemat meeskonda, lahkub ettevõttest täielikult.

Stadia teenus ise jätkab hetkel eksisteerimist koos Stadia Pro tellimisteenusega, mis maksab €9.99 kuus.