Google mõtles “Fortnite’i” ostmisele

0
50
Fortnite

Uued kohtudokumendid paljastasid, et Google mõtles Epic Games’i ostmisele, et vältida kohtuprotsessi.

2020. aasta suvel otsustas Epic Games kõrvale hiilida Apple Store’i ja Google Play küsitud 30% tasust, pakkudest mängijatele uut maksesüsteemi väljaspool Apple ja Google süsteemi. Loomulikult ei olnud Apple ja Google sellise liigutusega rahul ning nad otsustasid “Fortnite’i” oma keskkonast eemaldada. Selle tulemusel kaebas Epic Games Apple ja Google kohtusse.

Käesoleva aasta alguses alanud kohtuprotsessi käigus toimusid mitmesugused paljastused, kuid uusi üllatusi jätkub ka tänaseks. Tänu uutele avaldatud kohtudokumentidele selgus, et Google kaalus ühel hetkel Epic Games’i ostmist, et vältida “Fortnite’i” tõttu tekkinud olukorda.

Epic Games’i tegevjuht Tim Sweeney kirjutab Twitteris, et tema ettevõte polnud sellest tol ajal teadlik. “Kas tegemist oleks olnud läbirääkimistega Epicu ostmiseks või oleks see olnud mingit sorti vaenulik ülevõtmine, on ebaselge,” kirjutas Sweeney.

Millal täpselt Google seda plaanis ja mis kujul see oleks toimunud, selle koht kahjuks avaldatud dokumentides infot ei ole, küll aga leiab sealt infot selle kohta, et Google kaalus ka muid võimalusi, ebameeldivast olukorrast pääsemiseks. Nimelt kontakteerusid nad Epic Games’i asepresidendi ja kaasasutajaga, et uurida selle kohta, kas Epic Games on äkki huvitatud erikokkuleppest.

Google vastus Epic Games’i väidetele oli kohtus, et Android võimaldab arendajatel levitada oma rakendusi mis tahes poe kaudu, aga need kes kasutavad Google Play poodi peavad järgmina Google’i reegleid ja eeskirju.