Juhid lahkusid EA-le kuuluvast Codemastersi mängustuudiost

0
52
EA Codemasters

Tegevjuht Frank Sagnier ja finantsjuht Rashid Varachia lahkusid Codemastersist, mille Electronic Arts eelmisel aastal ära ostis. EA ütles GamesIndustry.biz’ile, et nende lahkumine oli “osa plaanist”, et kiirendada Codemastersi integreerumist EA-ga.

Eelmise aasta novembris teatas Take-Two juht Strauss Zelnick rõõmsalt, et nad ostavad Codemastersi mängustuudio ära. Rõõmustamiseks oli Zelnickul aga tol korral veel vara, sest kindlat ostukokkuleppet veel sõlmitud polnud ning pärast uudise ametlikuks teatamist ilmus Codemastersile veel teinegi kosilane, Electronic Arts, kes pakkus Codemastersi eest umbes 1,2 miljardit dollarit ehk £6.04 ($7.98) aktsia kohta.

EA juht Andrew Wilson lubas tol korral, et Codemasters saab samasuguse kohtlemise osaliseks nagu Respawn Entertainment ehk teisisõnu antakse stuudiole vabad käed tegutsemiseks ilma EA poolse sekkumiseta. Nüüd selgub, et päris üks ühele see lubadus siiski ei kehtinud, sest endised Codemastersi juhid Frank Sagnier ja Rashid Varachia asendati Clive Moody ja Jonathan Bunney’ga.

Codemasters on tuntud võidusõidumängude Grid, F1 ja Dirt poolest ning tundub, et arendajal on tööd küllaga, sest EA lubas hakata igal aastal vähemalt ühe võidusõidumängu välja anda. Järgmisel nädalal peaks ilmuma “F1 2021”.