Kas PlayStation 5 häkiti lahti?

0
123
PS5

Internetis on kulutulena levimas uudis, et nädalavahetusel häkiti PlayStation 5 lahti. Kas see tähendab, et häkkerid saavad nüüd piraatmänge Sony uuel konsoolil mängida? Päris nii see siiski pole.

Häkkerite grupp Fail0verflow teatas, et neil õnnestus nädalavahetusel saada ligipääs PS5 süsteemi juurvõtmetele, mis võimaldab konsooli firmware dekrüpteerida.

Lisaks kirjutab Wololo.net, et nädalavahetusel õnnestus Google’i turvainseneril Andy Nguyenil, keda tuntakse kasutajanime theflow0 all, saada juurdepääs PS5 debug menüüle.

Tegemist on suurte edusammudega PS5 süsteemi lahtimurdmise suunas, mis võimaldab tulevikus häkkeritel installeerida Sony uuele konsoolile näiteks Linuxi, emulaatorid ja isegi piraatmängud.

Loomulikult soovib Sony seda kõike takistada ja teeb endast kõik oleneva, et avastatud augud parandatud saaks ja laiema publikuni ei jõuaks.

Fail0verflow ja Nguyen on kinnitanud, et neil ei ole plaanis oma avastusi laiema publikuga jagada, küll aga on oma avastustest informeerinud Sony. See tähendab, et need konkreetsed avastused tõenäoliselt ei muuda hetkel midagi PS5 häkkimise maastikul. Ehk siis suuri muudatusi pole selles osas lähiajal oodata ja PS5 omanikud peavad ka tulevikus oma mänge ausal teel hankima.