Kuhu kadus “Mass Effecti” film?

0
47
Mass Effect

Kunagi oli Electronic Arts’il ja BioWare’il idee teha “Mass Effecti” mängude kõrvale ka film ning 2010. aastal müüdigi filmiõigused Legendary Pictures filmistuudiole. Filmi tegevprodutsentideks said tollased BioWare’i juhid Ray Muzyka, Greg Zeschuk ja Casey Hudson, kuid kuhu film kadus?

Eelmise nädala alguses Business Insiderile antud intervjuus selgitab BioWare’i projektijuht Mac Walters põhjuseid, miks “Mass Effect” filmist kunagi asja ei saanud.

“Tundus, et me võitlesime kogu aeg IP-ga,” rääkis Walters. “Millist lugu me 90 kuni 120 minutiga jutustame? Kas me teeme seda õigesti?”

Pärast juhtkonna vahetust Legendary Pictures filmistuudios, otsustati filmi asemel hoopis “Mass Effecti” telesari teha. Sel hetkel otsustasid produtsendid, et kõige parem on projektiga otsast alustada. Kuid sinna see jäi ja “seda ei korjatud enam kunagi üles,” ütles Walters.

Walters usub, et “Mass Effecti” sari saab siiski tulevikus ilmuma: “Küsimus pole, kas, vaid millal. See on nii suur maailm ja nii paljud inimesed, keda ma tele- ja filmitööstuses tean, on pöördunud minu poole, et küsida, millal me seda teeme ja ütlevad, et me peame seda tegema.”

Videomängude populaarsus aina kasvab, müüginumbrid purustavad järjest uusi rekordeid ning NPD andmetel kulutati 2020. aastal USA-s videomängudele üle 56 miljardi dollari. Seetõttu pole ime, et Hollywood on oma huviorbiiti videomängud võtnud ja võideldakse filmiõiguste üle, et tuua videomängude kangelased kino- ja teleekraanidele.