Microsofti Bethesda ost kiideti ametlikult heaks

0
34

Euroopa Komisjon kiitis ametlikult heaks Microsofti ZeniMax Media ostu, millega saab Microsoft omale lisaks Bethesda Softworks’ile ka sellised ettevõtted nagu Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ja Roundhouse Studios.

Eelmisel aastal teatas Microsoft oma plaanist omandada ZeniMax Media, kellele kuulub ka üks suurim mänguarendaja ja avaldaja Bethesda Softworks. Lepingu tingimuste kohaselt maksab Microsoft ZeniMax Media eest 7,5 miljardit dollarit. Kuid lisaks omavahelistele kokkulepetele vajas Microsoft selle ostu sooritamisel ka Ameerika Ühendriikide ja Euroopa Liidu heakskiitu.

Eelmisel nädalal kiitis ostu ametlikult heaks USA väärtpaberite ja börsi komisjon ning reedel, 5. märtsil andis ostule oma heakskiidu ka Euroopa Komisjon.

Tänu sellele saavad Microsoft ja ZeniMax Media oma tehingu lõpule viia, andes Microsoftile täieliku kontrolli Zenimax Mediale kuulunud mängustuudiote üle.

Tegemist on hea uudisega Xbox Game Pass Ultimate’i tellijatele, sest Microsoft on lubanud lisada kõik Bethesda mängud ka Xbox Game Passi.

Kuigi Microsoft on kinnitanud, et seni sõlmitud ajalised eksklusiivlepingud PlayStationiga, näiteks “Deathloop” ja “Ghostwire: Tokyo” jäävad kehtima, siis tuleviku osas pole veel täit selgust, kas Bethesda mängustuudiote mängudest saab tulevikus Xboxi eksklusiivid või ilmuvad need ka teistele platvormidele. Hetkel on Xboxi juht Phil Spencer ja Bethesda Game Studios juht Todd Hoqard vihjanud, et Bethesda mängud ilmuvad ka tulevikus kõikidele platvormidele.