Politsei arreteeris ühe “maailma suurima” videomängude petusüsteemide müügiga tegelenud organisatsiooni liikmed

0
87
luksusautod
Pilt: WEIBO

Hiina politsei sulges ühe maailma suurima videomängude petusüsteemidega raha teeninud organisatsiooni. Politseioperatsiooni käigus arestiti 46 miljoni dollari väärtuses vara, sealhulgas mitu luksusautot.

Petmine mängudes ei ole ilmselt kellegi jaoks midagi uut, see on sama vana kui mängimine ise. Kuid võrgumängudes ja turniiridel petmine ei tähenda enam eelise saamist arvuti juhitud vastaste ees, vaid see rikub sõna otseses mõttes teiste mängijate mängukogemust. Kuna turniiridel on võimalik teenida kogu maailmas lausa miljoneid, siis on petmine mängumaailmas aina süvenenud.

Probleem on tõsine mitte ainult teiste mängijate jaoks jaoks, vaid ka mängutootjate jaoks, kes on viimastel aastatel üha rohkem panustanud petmist tuvastavatesse süsteemidesse, et pettureid avastada ja nad mängudest kõrvaldada. Eriti tuleb probleemi tõsidus esile populaarsetes mängudes nagu “Fortnite”, “Warzone”, “Overwatch”, “PlayerUnknown’s Battlegrounds” ja teised.



Kuna mängijate hulk on aastakümnete jooksul ainult kasvanud, on piraatlus ja petusüsteemidega äritsemine muutunud tulusaks massiliseks kuritegelikuks ettevõtmiseks. Petusüsteemide müügiga tegeles ka organisatsioon, mis tegutses “Chicken Drumstick” (kana poolkoib) nime all. Neil oli olemas ka oma veebilehekülg, kus pakuti oma teenuseid üle kogu maailma.

Jõuk tegeles petusüsteemide loomisega erinevatele videomängudele, sealhulgas populaarsetele videomängudele nagu “Overwatch” ja “Call of Duty Mobile”, kirjutab BBC.

Tellimishinnad algasid umbes 10 dollarist päevas kuni 200 dollarini kuus. Politsei avaldatud info põhjal teenis organisatsioon klientidele pakutud tellimisteenustega ligikaudu 76 miljonit dollarit (65 miljonit eurot).

Politseioperatsiooni käigus hävitati mitmeid petusüsteeme, arreteeriti 10 inimest, arestiti 46 miljoni väärtuses varasid, sealhulgas luksusautod. Hiina politsei sõnul olevat tegemist ühe “maailma suurima” juhtumiga, mis on seotud videomängude ja suurte rahasummadega.