Roblox kaebas laste lemmikyoutuber’i kohtusse

0
272
Ruben Sim

Roblox kaebas YouTuber’i Ruben Simi kohtusse, süüdistades teda seksuaalses ahistamises, terroriähvardustes, Hitleri piltide postitamistes jne.

Benjamin “Ruben Sim” Simon on kurikuulus YouTuber, kelle põhilise sihtgrupi moodustavad noored Robloxi fännid. Kui teil on kodus kasvamas üks suur Robloxi fänn kes YouTube’ist Robloxi videosid vaatab, siis võib juhtuda et lapse toast kostvad naerupahvakud võivad olla seotud Ruben Simi YouTube’i videotega, kes oma uues videos näitab kuidas ta Robloxi Hitleri või oma alastipilti üles panna püüab või Robloxile pommiähvardusi teeb.

Robloxil on sellest kõigest aga lõpuks kõrini saanud ja andis Ruben Simi kohtusse tema rünnakute pärast Robloxi ja selle noorte fännide vastu. California kohtusse esitatud hagis nõuab Roblox oma töötajate ja mängijate ahistamise ning 1,6 miljoni dollari suurust kahjutasu.

Ruben Sim on teinud Robloxi videoid alates 2010. aastast ning sealt leiab absoluutselt kõike, alates teiste mängijate seksuaalset ahistamisest (Roblox on populaarne eelkõige laste hulgas) kuni pommiähvardusteni välja.

Robloxi sõnul pidid nad eelmisel kuul San Franciscoss toimunud Robloxi arendajate konverentsi ajutiselt sulgema, sest politsei otsis üritusel “islamiäärmuslasi”. Selliste valeteadetega tegelemine on läinud ettevõttele maksma 50 000 dollarit.

Mõned näited, milles Ruben Simi kohtuhagis süüdistatakse:

  • Ruben Sim ülistas oma videos 3. aprillil 2018 toimunud tulistamist Californias, San Brunos YouTube’i peakorteris ja ähvardas sama asja korraldada Robloxi peakontoris.
  • Proovis korduvalt üleslaadida oma alastipilte, kus ainult lambivari kattis tema genitaale
  • Proovis üleslaadida seksmängu
  • Kasutab regulaarselt rassistlikke ja homofoobseid solvanguid
  • On tekitanud ja kasutanud sobimatuid seksuaalsete nimedega kasutajakontosid
  • On püüdnud üleslaadida pilte Hitlerist

Ruben Sim on Robloxist küll kasutuskeelu saanud juba aastaid tagasi, kuid see ei ole takistanud tal luua uusi kasutajaid, millega Robloxi mängida. Tema YouTube’i kanalil on üle 700 000 jälgija, kellest enamus on noorem publik. Oma Patreoni kanalil teenib ta iga uue videoga üle 600 dollari.

Loomulikult, ei ole Ruben Sim kaugeltki ainuke toksiline mängija ja YouTuber, kes noorema publiku seas populaarne on, kuid Robloxi jaoks on tema eriti problemaatiline, sest ettevõtte väärtus on kasvanud üle 45 miljardi dollari justnimelt sellele, et Roblox on laste seas väga populaarne.

Robloxi on süüdistatud, et nad ei saa hakkama seksuaalse sisu modereerimisega ja sellest on saanud “virtuaalsete natside mängumaa”. Ettevõtte juht David Baszucki on kinnitanud, et neil on üle 2000 reaalse inimese, kes tegelevad sisu kontrollimisega, kuid ka nemad ei suuda kõike kontrollida ja ikka lipsab vahel midagi läbi.