Sony kaevati kohtusse soolise diskrimineerimise pärast

0
64
gamer girl

Endine IT-turvaanalüütik Emma Majo algatas ühishagi Sony Interactive Entertainmenti vastu soolise diskrimineerimise ja töölepingu ebaseadusliku lõpetamise tõttu. Ühishagi esindab naisi, keda on ettevõttes sooliselt diskrimineeritud. Esitatud hagis väidetakse, et “Sony aktsepteerib ja soodustab töökeskkonda, mis diskrimineerib naistöötajaid”, lisades, et naisi keeldutakse edutamast ja neile ei maksta samal ametikohal võrdväärset palka meestöötajatega.

Eelmisel nädalal saatis PlayStationi juht Jim Ryan töötajatele laiali e-kirja, milles ta mõistis hukka Activision Blizzardi tegevuse ja senised reageeringud ettevõtte juhi Bobby Koticku väidetavale seotusele Activision Blizzardis toime pandud kuritegeliku käitumise ja ahistamisega. Nüüd siis on tule alla sattunud ka Sony ise.

Sony vastu esitatud hagis kirjeldab Majo oma töökogemust Sonys aastatel 2015-2021. Väidetavalt olevat Majo korduvalt uurinud ametikõrgenduse kohta ettevõttes, kuid talle keelduti selle kohta selgeid vastuseid andmast ning tänu korduvatele päringutele, tema ametikohta hoopis alandati. Majo olevat kuulnud ka juhtidelt kommentaare naistöötajate kohta, et naised on emotsionaalsemad ja vähem professionaalsemad kui meestöötajad.

2021. aastal olevat Majo esitanud Sonyle allkirjastatud avalduse, mis käsitles ettevõtte soopõhist suhtumist töötajatesse. Pärast seda avaldust olevat Majo vallandatud ning selle põhjuseks toodi osakonna sulgemine, kuhu Majo üldse ei kuulunud. Majo väitel lõpetati temaga tööleping hoopis sellepärast, et ta on naine ja tõstatas üles teema naiste diskrimineerimisest ettevõttes.