Valve pihukonsool Steam Deck ilmub detsembris

0
178
Steam Deck

Valve kuulutas välja oma pihukonsooli, mille nimeks on Steam Deck. Uus pihukonsool ilmub selle aasta detsembris ja hakkab maksma 419 eurot.

Stem Deckil on 7-tolline ekraan, kaks analoogpulka, kaks puutepatja, neli päästikut, nupud ABXY, güroskoopidega juhtnupud ja neli kasutaja enda määratud lisanuppu konsooli tagaküljel.

Steam Deck

Konsoolist tuleb müügile kolm erinevat versiooni. 64 GB salvesturuumiga mudel maksab €419, 250 GB SSD mudel maksab €549 ja 512 GB SSD mudel maksab €679. Kõige kallimal, 12 GB SSD mudelil on ka esmaklassiline peegeldumisvastane ekraan.

Steam Deck tuleb müügile selle aasta detsembris, kuid eeltellimused avatakse täna, 16. juulil kell 20:00 Eesti aja järgi.

Aku kestvuseks on märgitud 2-8 tundi, sõltuvalt sellest mida te selle kaasaskantava konsooliga teete. “Kergematel juhtudel, näiteks mängude striimimise, väiksemate 2D mängude või veebi kasutamise korral tasub oodata, et aku kestab umbes 7-8 tundi,” kinnitas Valve IGN-ile. “Sa võid selle asjaga möngida Portal 2 kuni neli tundi. Kui sa piirad seda 30 kaadrile sekundis, siis saad mängida 5-6 tundi.”

Valve teatas, et Steam Deck lubab lisaks Steami mängudele sul kasutada ka mitte Steami programme ja mänge. “Sirvige veebi, striimige videosid, tegelege oma tavapäraste asjadega, installeerige mõni muu mängupood, või mida iganes.”

Tulekul on ka eraldi dokk, mis võimaldab oma seadme ühendamist väliste ekraanidega. Kuid see tuleb alles järgmisel aastal ja kui palju dokk maksma hakkab, seda ei ole Valve veel avalikustanud.

Võrreldes Nintendo Switchiga on tegemist kindlasti võimsama konsooliga, mis võimaldab lisaks mängudele kasutada ka muid programme. Kuid võrreldes uue põlvkonna konsoolidega jääb Steam Deck kordades oma võimsuselt neile alla.