“Super Mario Bros.” sai täna 36-aastaseks

0
41

Täna on üks eriline päev, sest 36 aastat tagasi ilmus Jaapanis esimene “Super Mario Bros.” mäng, mis muutis mängumaailma igaveseks.

13. septembril 1985 ilmus Jaapanis Nintendo üks ikoonilisemaid mänge ealses – “Super Mario Bros.”. Sellest sai kiirelt hittmäng ning pärast seda polnud mängumaailm enam kunagi endine. Inspiratsiooni ammutasid siit järgnevatel aastatel paljud mänguarendajad.

Euroopas tuli vuntsidega torulukksepa mängu siiski veidi kauem oodata, “Super Mario Bros.” ilmus Euroopas 15. mail 1987.

“Algses Mario Bros. olid Mario ja Luigi pigem väikese suurusega ning nad mängisid ja madistasid üksteisega selles mängus. Kuid Super Mario Bros. mängus on nad samuti väikesed tegelased, aga kui nad seeni saavad, siis muutuvad nad suureks. Seepärast otsustasime me nende suuri versioone nimetada ‘Super Marioks’ ja ‘Super Luigiks’, sest nad olid supersuurusega,” rääkis mängu arendanud Shigeru Miyamoto NPR-ile.

“Kui mõelda lugudele nagu ‘Alice imedemaal’ ja teistele sarnastele muinasjuttudele, siis seentel on alati salapärane jõud,” lisas Miyamoto. “Ja nii arvasime, et see on hea sümbol, miks nad selle saamisel suuremaks muutuvad.”