USAs tahetakse keelata “Grand Theft Auto” videomängud, sest autovarguste arv on kasvanud

0
219
GTA

Chicago elanikud on juba mitmeid kuid rääkinud, et teismelised jooksevad Chicagos ringi ja varastavad sõidukeid nagu see oleks nende jaoks mingisugune videomäng.

Jaanuaris sai Chicago politsei 218 väljakutset autovarguste pärast. Mitmed autoröövidega seotud kahtlusalused pole mootorsõidukite juhtimiseks isegi piisavalt vanad, näiteks esmaspäeval esitati süüdistus ühele 16-aastasele ning mõned päevad enne seda arreteeriti kaks 15-aastast.

Möödunud reedel rööviti auto äärelinnas elavalt endiselt politseinikult, tema oma sissesõiduteel. Noorukid leiti koos autoga hiljem Harvey’st. “Need tüübid arvavad, et saavad kohe vabaks, sest nad on alaealised,” ütles pensionil olev politseinik Vincent Sims.

Nüüd on kohalikud seadusandjad jõudnud otsusele, et “Grand Theft Auto” videomängud tuleks ära keelata.

Filantroop Early Walkeri sõnul mõjutavad noorte käitumist vägivaldsed mängud, nagu “GTA”. Jaanuaris kohtus Walker Illinoisi osariigi esindaja Marcus Evansiga ning sealt edasi alustati 2012. aasta seaduse, mis keelab teatud videomängude müümist alealistele, seadusmuudatusega, et keelata täielikult “psühholoogilist kahju” kujutavate videomängude müük, sealhulgas ka need videomängud kus toimub “sõiduki ärandamine koos selle juhi või reisijaga”.

DePauli ülikooli psühholoogiaprofessor Leonard Jason ütles FOX 32-le, et mäng võib olla vägivalla põhjus, kuid see pole ainus tegur.