Uue “Magic: The Gatheringi” kaardi looja varastas draakoni

0
179
Crux of Fate

Uus “Magic: The Gathering” kaartide komplekt “Strixhaven: School of Mages” peaks ilmuma juba järgmisel kuul, kuid üks uutest kaartidest on tekitanud juba palju kõneainet, sest selle kaardi autor on oma draakoni “laenanud” hoopis ühelt teiselt kunstnikult, keda kaardil mainitud pole.

Üsna varsti pärast seda kui Wizards of the Coast avaldas uute kaartide disainid, märkasid mitmed tähelepanelikud inimesed, et “Crux of Fate” nimelisel kaardil on üks kujutatud draakonitest äravahetamiseni sarnane Kitt Lapeña 2016. aastal loodud draakonile. Kuid kaardi autorina on ära märgitud vaid tuntud kunstnik Jason Felix.

https://twitter.com/omgscarypet/status/1376180852070174725

Loomulikult informeeriti sellest leiust ka Lapeñat, kes asus draakoneid omavahel võrdlema ning leidis seal selgeid sarnasusi enda ja Felixi loodud draakoni vahel. Ainuke väike erinevus oli draakonite kere, mis võib olla tingitud sellest, et originaalpildil on draakoni rinnal suur Devian Arti vesimärk. Lisaks mainib Lapeña oma Twitteri postituses, et ta on varem mitmel korral Wizards of the Coastile oma töid vaatamiseks saatnud.

Wizards of the Coast teatas, et pärast selle kahetsusväärse juhtumi ilmsiks tulekut on nad hetkel lõpetanud koostöö Jason Felixiga, kuni nad on suutnud juhtumis selgust saada.