Vanemate mängijate arv kasvab

0
23
old people playing video games
Pilt: www.freepik.com

Viimased uuringud näitavad, et vanemate mängijate arv kasvab, üle 55-aastaseid inimesi on videomänge mängimas rohkem kui kunagi varem.

Turundusuuringute ettevõte Global Web Index värske uuring näitas, et üle 55-aastaste mängijate arv on alates 2018. aastast kasvanud 32%.

Vanemate mängijate hulga kasvu näitavad ka mitmed teised uuringud. Käesoleva aasta alguses avaldatud NPD aruanne näites, et üle 45-aastaste mobiilimängurite arv kasvas 2020. aastal 17%.

Numbrite suurenemise üheks põhjuseks on ilmselt pandeemia, kuid tõenäoliselt pole see siiski peamine põhjus selle kasvu juures. Aastate jooksul inimesed siiski vananevad ja need kes alustasid mängimisega juba eelmisel sajandil on tänaseks vanemaks saanud ning tänu sellele kasvab ka vanemate mängurite number.

Lisaks selgus Global Web Indexi uuringutest, et 86% interneti kasutajatest mängib mänge ning 24% vanematest ja vanavanematest mängivad mänge koos perega.

“Mängijaid kujutatakse meedias sageli teatud viisil, kuid nagu paljude stereotüüpide puhul, pole nad tingimata need, kelleks te arvate neid olevat,” ütles Global Web Index juht David Melia.

Uuringus osales umbes 19 500 inimest erinevatest regioonidest.


ALLIKASGamesindustry.biz