Vanglast põgenenud kurjategija arreteeriti, kui ta läks “Call of Duty’t” ostma

0
60

West Midlandsi politsei pidas kinni vanglast põgenenud kurjategija, kes oli tulnud linna uut “Call of Duty” mängu ostma.

36-aastane Clint Butler ei suutnud enam kodus istuda ning otsustas 13. jaanuaril minna Birminghami kesklinna – rikkudes sellega COVID-19 pandeemia ajaks kehtestatud reegleid – et osta “Call of Duty: Black Ops Cold War” mäng.

Butler ja tema sõber jäid korrakaitsjatele silma sellega, et politseid märgates muutsid nad koheselt suunda. Politsei peatas kahtlusalused, uurides põhjuseid, miks nad linnas liiguvad. Kui politseiohvitser soovis Butleri andmeid kontrollida, lõi too teda jalaga kubemesse ja üritas põgeneda, õnnetuseks oli ilm vihmane ja teekate libe ning põgenemiskatse ebaõnnestus.

Hiljem selgus, et tegemist on 28. novembril 2020 HMP Spring Hilli vanglast põgenenud kurjategijaga, kes kandis karistust mitmesuguste kuritegude eest, sealhulgas röövimiste eest. Vanglast oleks ta vabanenud 2024. aastal, kuid nüüd ta sai vanglast põgenemise eest 13 kuud lisaks ja politseiohvitseri ründamise eest veel 6 kuud juurde.

Paistab, et Butleril oli peidus olemisest kõrini saanud ja ta oli “Call of Duty: Black Ops Cold War’i” nimel nõus politseile vahele jäämisega riskima. Miks ta sellise riski võttis ja näiteks mängu digitaalselt ei ostnud, jääbki ilmselt mõistatuseks.