Activision Blizzardi aktsionärid kiitsid ettevõtte müügitehingu heaks

0
52
Activision Blizzard
Foto: Activision Blizzard

Activision Blizzardi aktsionärid hääletasid neljapäeval ülekaalukalt 69 miljardi dollari suuruse müügitehingu poolt, millega ettevõtte Microsoftile müüakse. Tehingu kiitis heaks 98% aktsionäridest.

“Meie aktsionäride tänane ülekaalukas toetushääl kinnitab meie ühist veendumust, et koos Microsoftiga on meil veelgi parem positsioon, et luua oma mängijatele suurt väärtust, veelgi paremaid võimalusi oma töötajatele ja keskenduda sellele, et saada inspireerivaks eeskujuks tervitavast, lugupidavast ja töötajaid kaasavast töökohast,” teatas Activisioni tegevjuht Bobby Kotick pärast aktsionäride hääletamist.

Kuigi Activision Blizzardi juhatuse liikmed ja nüüd ka aktsinärid on tehingule oma heakskiidu andnud, siis peavad selle heakskiitma ka USA Föderaalne Kaubanduskomisjon ja Euroopa Komisjon. Microsoft on küll kinnitanud, et nad ei näe siin probleemi ja on veendunud, et tehing kiidetakse heaks ka nende poolt, kuid paistab, et Wall Streeti investorid kahtlevad selles, sest Activision Blizzardi aktsiahind kukkus $76.37 peale. Kui tehing heaks kiidetakse, siis maksab Microsoft iga Activision Blizzardi aktsia eest $95.