Autentne, päris jalgpallimäng kannab FIFA nime

0
52
FIFA

Electronic Arts teatas mõni aeg tagasi, et nad loobuvad edaspidi FIFA nime kasutamisest oma jalgpallimängu juures ning uueks nimeks saab EA Sports FC. FIFA president Gianni Infantinol aga usub, et “ainult autentne, päris mäng, millel on FIFA nimi, saab olla parim saadaval olev mäng mängijatele ja jalgpallifännidele”.

Pärast kõiki neid aastaid (peaaegu 30 aastat) on EA otsustanud loobuda FIFA nime kasutamisest, sest nende arvates on FIFA küsitud litsentsitasud liiga suured. Alates 2023. aastast hakkab EA jalgpallimäng kandma uut nime – EA Sports FC. Mäng ise jääb tõenäoliselt samasuguseks, kõikide olemasolevate mängurežiimidega ning vähemalt esialgu ilmselt jääb ilmselt ka klubide ja mängijate valik samaks.

FIFA teatas, et nad hakkavad kasutama mitte-eksklusiivset litsentsimudelit, mis võimaldab pakkuda mängijatele ja jalgpallifännidele senist suuremat valikut. Nad on alustanud juba koostööd kolmandate osapoolte väljaandjate, mängustuudiote ja investoritega. Ühtlasi on FIFAl plaanis 2024. aastaks luua uus suur FIFA nime kandev jalgpallimäng. Kuid mitte-simulatsioonimänge on tulemus juba sel aastal.

Esimene neist saab olema mäng, mille teemaks on FIFA World Cup Qatar 2022 ning mis peaks pakkuma “uusi, interaktiivseid kogemusi” jalgpallifännidele. Kuid sellele lisandub sel aastal veel teisigi mänge ja “virtuaalseid kogemusi”. Lisaks on käimas läbirääkimised mängustuudiotega, et luua projekte, mis käsitlevad järgmise aasta FIFA naiste meistrivõistlusi.

FIFA president Gianni Infantino teatas oma avalduses: “Ma võin teile kinnitada, et ainult autentne, päris mäng, millel on FIFA nimi, saab olla parim saadaval olev mäng mängijatele ja jalgpallifännidele. FIFA nimi on ainuke globaalne, originaalteos. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 ja nii edasi – FIFA nimi on muutumatu ja see jääb igaveseks alles ja alati PARIMAKS.”