“Dying Light 2” fännid nõuavad raha tagasi

0
69
Dying Light 2

Fännid nõuavad “Dying Light 2 Stay Human” arvutiversiooni eest raha tagasi, sest Techland lisas mängule, mõned päevad enne selle ametlikku ilmumist, Denuvo süsteemi.

“Dying Light” kogukond on sotsiaalmeedias üpris pahane, sest Techland teatas 1. veebruaril, et nad lisasid “Dying Light 2-le” piraatluse vastase süsteemi Denuvo. Siinkohal tasub ära märkida, et jaanuaris arvustajatele välja jagatud koopia ei sisaldanud piraatlusevastast DRM-tehnoloogiat veel, mistõttu avaldatud arvustustes ei kajastata Denuvo süsteemi mõju mängule.

Denuvo süsteemi on viimastel aastatel palju kritiseeritud, sest selle tõttu on kannatanud mitmed mängud, sealhulgas “Resident Evil Village“, “Deathloop“, “Marvel’s Guardians Of The Galaxy“.

“Seoses Denuvo jamadega, tühistan ma Dying Light 2 tellimuse,” kirjutavad pahased fännid sotsiaalmeedias.

“Denuvo kasutamine Dying Light 2 jaoks sai kinnituse ja ma ei oota seda mängu enam,” kirjutab üks teine fänn.

“Kui saite lisada Denuvo kaks päeva enne mängu ilmumist, saate selle eemaldada enne mängu ilmumist. Veel pole hilja oma viga parandada,” kirjutab kolmas.

Lisaks kirjutatakse sotsiaalmeedias, et Techland sihilikult lisas Denuvo alles paar päeva enne mängu ilmumist, et sellest tingitud jõudludprobleemid ei mõjutaks mänguarvustusi.

“Dying Light 2 Stay Human oli seitse aastat arenduses; selle perioodi jooksul on mängu loomisse oma aega ja annet panustanud üle 1500 inimese. Et kaitsta kogu meeskonna jõupingutusi piraatluse eest, mille all kannatasime Dying Light 1 välja andmisel, oleme lisanud Denuvo süsteemi, vähemalt avaldamisperioodiks. See on AAA-mängude puhul laialdaselt kasutatav lahendus,” põhjendas Techland Denuvo kasutusele võtmist.

“Kuna oleme ise samuti mängijad, siis mõistame teie muret ja tahame tagada, et see ei mõjutaks teie mängukogemust. Jätkame lisaressursside suunamist mängu testimiseks ja praeguses etapis ei näe me märgatavat mõju jõudlusele,” vastas Techland mänguritele.

“Dying Light 2 Stay Human” ilmus 4. veebruaril PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 ja PS5 jaoks.

Meile Meeldib Mängida “Dying Light 2” arvustus ei ole küll veel valmis, kuid senise mängukogemuse puhul võib öelda, et kui teile meeldis esimene mäng, siis pakub ka järg teile palju lõbusat verist mängukogemust. Võitlussüsteem on lõbus, äge ja nauditav. Lugu on valdavalt hea, kuid jätab siiski siin ja seal veidi soovida. Kaart on suur, väga suur, nii et avastamist jätkub pikaks ajaks. Kahjuks hakkavad mitmed tegevused üsna kiirelt korduma, muutudes tüütuks. Mängu peamiseks murekohaks on aga mitmesugused tehnilised probleemid, sealhulgas probleemid kaadrisagedusega.

Midagi innovatiivset siit oodata ei tasu, kuid lõbusat ajaveetmist leiab siit kuhjaga, eriti koos sõbraga, sest see mäng toetab koosmängimise võimalust. Koosmängimise ainsaks miinuseks on see, et missioonid lähevad kirja ainult mängu alustajal, mänguga liitujate tegelased küll arenevad ja kogutud asjad jäävad neile alles kui nad oma mängu tagasi lähevad, kuid kõik sõbraga tehtud missioonid tuleb uuesti teha.

Soovitame ostuga oodata kuniks Techland on peamised, mängukogemust rikkuvad, probleemid parandanud. Näiteks, miks mitte oodata kuni mäng soodushinnaga müüki tuleb, selleks ajaks on ehk suuremad probleemid kõrvaldatud.