Hiinas ei saa alaealised enam striimeritele raha annetada

0
35
photograph of a girl watching on a laptop with her stuffed toys
Pilt: ANTONI SHKRABA | Pexels.com

Hiina valitsus on otsustanud striimiteenustes lokkava kaose lõpetada, karmistades neile kehtivaid reegleid, mis takistab lastel edaspidi striimeritele raha annetamast.

Hiina riiklik raadio- ja televisiooniadministratsioon teatas oma avalduses, et striimiplatvormid peavad tugevdama kontrolli alaealiste (alla 18-aastaste) kasutajate jaoks.

Esimeseks reeglimuudatuseks on see, et alla 18-aastased vaatajad ei saa enam striimeritele annetada. Tegemist on tavaga, kus striimi vaatajad annetavad väiksemaid või suuremaid rahasummasid striimerile.

Teiseks muudatuseks on, et laste kontodel ei näidata enam striime pärast kella 22:00 ning sisu eest vastutajad peavad parendama oma saadete tipptundide haldamist.

Lisaks peavad lapsed, kui nad soovivad ise striimimida, saama selleks eestkostja nõusoleku.

Need muudatused reeglites mõjutavad selliseid populaarseid Hiina striimiteenuse keskkondi nagu Douyin, Bilibili ning Huya ja Douyu.

Kuigi pahatihti läheb Hiina oma videomänge ja meelelahutust puudutavate seadustega äärmustesse, siis sel korral on tegemist üsnagi mõistlike reeglitega. Lääneriigid võiksid siinkohal Hiinast eeskuju võtta ning samuti ära keelata alaealiste annetused striimeritele.