Hiinas ei saa järgmisel aastal enam Blizzardi mänge mängida

0
38
World of Warcraft

“World of Warcraft” fännid Hiinas said ebameeldiva uudise osaliseks, alates järgmisest aastast ei saa nad oma lemmikmängu enam mängida.

Blizzard teatas, et kuna nad ei suuda jõuda kokkuleppele oma Hiina partneri NetEase’iga, siis alates 23. jaanuarist 2023 peatatakse Hiinas Blizzardi mängud: “World of Warcraft”, “Hearthstone”, “Overwatch 2”, “Starcraft”, “Heroes of the Storm”, “Diablo III” ja “Warcraft III: Reforged”. Blizzard lubab lähipäevil Hiina mängijatele avaldada juhiseid kuidas edasi käituda.

Kuna “Diablo Immortaliga” on sõlmitud eraldi leping, siis seda saab Hiinas edasi mängida ka uuel aastal.

NetEase, mis on suuruselt teine mänguettevõte Hiinas, on Blizzardi mängude avaldamisega Hiinas tegelenud 2008. aastast alates. Partnerlus Hiina ettevõtetega on vajalik mängude avaldamisega seotud reeglite järgimiseks Hiinas.

Selgub, et NetEase pole rahul Blizzardi mängudelt teenitud tuluga. Nendest mängudest saadav tuluprotsent moodustas madala ühekohalise numbri NetEase’i kogutulust, kirjutas ettevõte pressiteates.

Erinevate allikate sõnul aga polevat raha ainukeseks probleemiks, miks kokkuleppele ei saada. Vaieldi ka intellektuaalomandi ja mängijate andmete üle.

“Oleme tohutult tänulikud selle tähelapanu eest, mida meie Hiina kogukond on üles näidanud peaaegu 20 aasta jooksul, mil oleme oma mänge Hiinasse toonud,” ütles Blizzard Entertainmenti president Mike Ybarra pressiteates. “Otsime alternatiive, et tuua meie mängud tulevikus mängijateni tagasi.”