Microsoft teatas Activision Blizzardi ostust

0
60
Xbox Activision Blizzard

Microsoft teatas täna, et nad ostsid 68,7 miljardi dollari eest Activision Blizzardi, kellele kuuluvad Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob ja Treyarc.

See tehing tähendab seda, et Xboxile kuuluvad tulevikus sellised frantsiisid nagu “Call of Duty”, “Warcraft”, “Overwatch”, “Diablo”, “Candy Crush”, “Tony Hawk”, “Hearthstone”, “Guitar Hero”, “Crash Bandicoot”, “StarCraft” ja paljud teised.

Kuni tehingu lõpetamiseni, Microsoft peab saama USA ja Euroopa konkurentsiametite heakskiidu, jätkavad Activision Blizzard ja Microsoft Gaming iseseisvat tegevust. Pärast seda kui tehing on lõpule viidud, hakkavad Activisioni stuudiod otse aru andma Microsoft Gamingu tegevjuhile, Phil Spencerile.

Pärast tehingu lõpetamist lisab Microsoft Xbox Game Passi ja PC Game Passi nii palju Activision Blizzardi mänge kui võimalik. Game Passil on hetkel üle 25 miljoni tellija. Activision Blizzardi mängude lisamine muudab Game Passi veelgi atraktiivsemaks ja meelitab uusi kasutajaid juurde.

“Activision Blizzardi fantastilised frantsiisid kiirendavad meie plaane seoses Cloud Gaminguga, võimaldades rohkematel inimestel rohkemates kohtades üle maailma olla osa Xboxi kogukonnast, kasutades selleks telefone, tahvelarvuteid, sülearvuteid ja muid seadmeid, mida nad omavad. Activision Blizzardi mänge nauditakse erinevatel platvormidel ja kavatseme jätkata nende kogukondade toetamist,” teatas Phil Spencer.

“Kogu maailmas pole põnevamat kohta lõbutsemiseks ja suhtlemiseks kui videomängud. Ja pole kunagi olnud paremat aega mängimiseks kui praegu. Kuna pakume mängurõõmu ja kogukonda kõigile, ootame kõiki meie sõpru Activision Blizzardist Microsoft Gamingusse.”

2020. aastal ostis Microsoft ära Zenimax Media (ost kinnitati ametlikult 2021. aasta märtsis), makstes 7,5 miljardit dollarit. Jaanuari alguses ostis Take-Two 12,7 miljardi dollari eest Zynga, mis oli seni suurim tehing mänguturul. See summa jääb nüüd kaugele alla Activisioni Blizzardi eest makstavale 68,7 miljardile dollarile.

Activision Blizzard on viimase aasta jooksul olnud seotud mitmete töökeskkonnaga seotud skandaalidega, mille tõttu Activisioni aktsia on viimastel kuudel olnud languses. Skandaalidega oli seotud ka ettevõtte juht Bobby Kotick, kelle ülisuur palganumber koos suurte preemiatega on olnud aastaid teemaks ning kes keeldus ametist tagasi astumast. See otsus teenis veelgi rohkem kriitikat ja mõjus ettevõtte aktsiale halvasti.

Microsoft teatas, et Bobby Kotick jääb Activision Blizzardi tegevjuhiks kuni tehingu ametliku kinnitamiseni. Arvestades Koticku mainet ning seda, et ta teenis 2020. aastal ettevõtte juhina üle 154 miljoni dollari, samal ajal kui Microsoft Gamingu tegevjuht, Phil Spencer teenis 2020. aastal 1,4 miljonit dollarit, on üsna tõenäoline, et pärast tehingu jõustumist tuleb Kotickul uut töökohta otsima hakata. Tehingu üksikasju pole küll avaldatud, kuid on üsna tõenäoline, et Kotick teenib siit tehingust samuti arvestatava summa.

Pärast uudise ametlikuks teatavaks tegemist tõusis Activision Blizzardi aktsia 30%.