Politseinikud vallandati “Pokémon Go” mängimise pärast

0
53
Politsei pokemon go

Kaks Los Angelese politseinikku vallandati, sest oma teenistuskohustuste täitmise asemel mängisid nad “Pokémon God”.

Värskelt avaldatud kohtudokumentidest selgus, et politseinikud Louis Lozano ja Eric Mitchell vallandati ametist, sest nad teadlikult keeldusid täitmast käsundusohvitseri korraldust reageerida käimasolevale röövile. Selle asemel püüdsid nad röövlite asemel hoopis Pokemone. Juhtum leidis aset 2017. aasta aprillis Los Angeleses. Politseinikel oli aega otsuse peale edasi kaevata kuni 7. jaanuarini 2022, seda nad aga ei teinud teinud ning kohtudokumendid avalikustati.

Politseinike Lozano ja Mitchelli vestlused jäid auto videosüsteemile (DICVS). Ühes sellises vestluses märkasid nad Snorlaxit ja arutasid strateegia üle kuidas Snorlaxit tabada.

Politseinikud sõitsid politseiautoga mööda linna erinevatesse kohtadesse, kus virtuaalsed Pokemonid nende moobiltelefonidele ilmusid. Teekonnal Snorlaxi asukohta andis Mitchell Lozanole teada, et Togetic ilmus just ekraanile.

Politseinikud püüdsid Snorlaxi kinni ja suundusid seejärel Togeticu poole. “Püha perse, mees. See asi peksab s*** minust välja,” ütles Mitchell. “Püha perse. Lõpuks… kutid saavad väga kadedaks.”

Pärast intsidenti valetasid Mitchell ja Lozano, et tegemist oli sotsiaalmeedia sündmusega, mille jaoks nad püüdsid Pokemonide pilte.

Kohtu dokumentides märgitakse, et “Pokémon Go” mängimine töö ajal näitas täielikku hoolimatust kogukonna vastus, toimus ressursside raiskamine, rikkus avalikku usaldust ning oli ebaprofessionaalne ja politseiosakonnale piinlik intsident.