E-sportlase kommentaar lühikeste meeste kohta lõppes tema meeskonnast välja viskamisega

0
127
Tanukana

“Meestel, kes on alla 170cm, pole inimõigusi,” teatas “Tekkeni” e-sportlane Tanukana. See repliik läks Tanukanale maksma tema koha e-spordi meeskonnas ja sponsorid.

Professionaalne “Tekkeni” mängija Tanukana visati Osakas asuvast Cyclops Athlete Gaming e-spordimeeskonnast välja tema märkuse eest, mille ta oma striimi ajal tegi.

Tanukana oli “Tekkeni” e-spordimaailma tõusev täht, keda Jaapani meedias on korduvalt kajastatud, sealhulgas ka ajalehes Kobe Shimbun.

15. veebruaril toimunud striimi ajal ütles Tanukana: “Meestel, kes on alla 170cm, pole inimõigusi”. Ta lisas, et need mehed peaksid kaaluma luude pikendamise operatsiooni. Siinkohal tasub ära märkimist, et Jaapani meeste keskmiseks pikkuseks on Healthline’i andmetel 170,8cm.

Tema märkus ei jäänud loomulikult tähelepanuta ning see tekitas palju kõneainet sotsiaalmeedias, jõudes lõpuks ka ajakirjandusse.

Tanuka kirjutas seepeale Twitteris: “Mu tähelepanu juhiti sellele, et minu striim sisaldas vihakõnet.” Ta vabandas ja ütles, et see polnud tema eesmärk, et tegemist oli halva väljendusega, mida ta kasutas oma armastust pikkade inimeste vastu.

Hiljem lisas ta teisegi vabanduse, kus ta vabandas fännide ja meeskonna sponsori Red Bulli ees: “Ma kahetsen sügavalt oma avalduse pärast, mis ei sobi e-sportlasele ja ühiskonnaliikmele.”

Ametliku vabanduse avaldas ka Cyclops Athlete Gaming: “15. veebruaril tegi Tanukana, kes on Cyclops Athlete Gamingu liige, ebasobiva märkuse oma striimis. Seoses sellega soovime sügavalt vabandada fännide, sponsorite ja kõigi teiste ees, kes meid toetavad.” Loomulikult sellest vabandusest sponsoritele ei piisanud ning Cyclops Athlete Gaming teatas lepingu lõpetamisest Tanukanaga, kinnitades avalikkusele, et Tanukana ei kuulu enam meeskonda.

Jaapani sotsiaalmeedias on samal ajal aga läinud aruteluks selle üle, et äkki mõisteti Tanukana valesti. Kuigi Jaapani keeles tähendab sõna jinken (人権) inimõigusi, siis mängumaailmas kasutatakse seda pigem viitele esemele või tegelasele, mis kõigil mängijatel olemas peab olema. Arvatakse, et Tanukana kasutas slängi, mitte ei pidanud inimõigusi sellega silmas.