“Return to Monkey Islandi” looja ei taha õelate kommentaatorite pärast enam mängust rääkida

0
41

“Osuta ja kliki” piraadiseikluse “Monkey Island” looja ei taha pärast õelaid kommentaare ja isiklikke rünnakuid enam mängukogukonnaga suhelda ning on sulgenud blogis kõik kommentaarid.

“Sulgen kõik kommentaarid. Inimesed on lihtsalt õelad ja ma pean kustutama kommentaare, mis sisaldavad isiklikke rünnakuid,” kirjutas Ron Gilbert.

“See on hämmastav mäng ja kõik meeskonnaliikmed on selle üle väga uhked. Mängige seda või mitte, kuid ärge rikkuge seda kõigi teiste jaoks,” lisas Gilbert. “Enam ma mängu kohta postitusi ei tee. Igasugune jagamisrõõm on minust kadunud.”

Toimunut kommeenteeris ka Dominic Armato, kes on laenanud oma hääle Guybrush Threepwoodile “Monkey Islandi” mänguseerias. “Olen näinud paljusid kirglikke kuid siiski viisakuse piiridesse jäävaid arutelusid, kuid kommentaarid Roni blogis oli täielik pasarahe.”

Ron Gilberti blogis leidus kõike. Oli kasutajaid, kes polnud rahul mängu kunstistiiliga või mõne muu mängu osaga, mõni kirjutas konkreetselt, et “Return to Monkey Island” näeb sitt välja ja kes sellist sitta mängida tahab. Loomulikult põhjustasid sellised kommentaarid omakorda tulist viha fännide hulgas ning isiklikke solvanguid ja ähvardusi lendas mitmes suunas, sealhulgas jagus neid ka Gilbertile. Süüdistusi lendas Gilbertile ka selle eest, et ta on nii vähe mängu näidanud või selle eest, et ta keeldub mängu ilmumiskuupäeva avaldamast. Täielikult läksid asjad ülekäte aga pärast Nintendo Directi, kus Gilbert hakkas saama surmaähvardusi sellepärast, et tegemist on Switchi konsoolieksklusiiviga, mängijad nõudsid “Return to Monkey Islandit” ka uutele konsoolidele. Toimunu ületas täielikult Gilberti taluvusläve ja ta lihtsalt ei jõudnud ega soovinud enam inetuid kommentaare kustutada, mistõttu pani ta kommentaarid kinni.

Gilbert on varasemalt teinud mitmeid humoorikaid postitusi ja jaganud selgeid arusaadavaid selgitusi mängu ja sellega seonduva kohta ning ta pole kunagi mängukogukonna suhtes üleolevalt suhtunud, mistõttu on kurb, et mängijad pole suutnud jääda sama viisakaks.

Mais jagas Gilbert ka selgitusi valitud kunstistiili kohta: “Return to Monkey Island ei pruugi kasutada sellist kunstistiili nagu tahtsite või ootasite, kuid see on kunstistiil, mida mina tahtsin”. Tegemist on autorinägemusega ja ülejäänutel tuleb sellega kas rahul olla või nagu Gilbert ise ütleb, kui see teile ei meeldi, siis ärge mängige, aga te ei pea seda teiste mängijate jaoks ära rikkuma.

Tänasel päeval, muudkui kasvaval mänguturul, peaks leiduma mänge igale maitsele, kui teile üks mäng ei meeldi, ei pea te mängu loojatele kirjutama, neid ähvardama, et nad peaksid oma mängu ümber tegema teie näpunäidete järgi. Ei, selle asemel säästke enda ja mänguarendajate aega ja võtke ette hoopis mõni teine mäng, mis teile rohkem sobib.