Square Enix müüb “Tomb Raideri” ja “Deus Ex’i” mängustuudiod koos mängudega maha

0
61
Tomb Raider

Square Enix müüs oma lääne stuudiod ja üle 50 intellektuaalomandi Embracer Groupile vaid 300 miljoni dollari eest.

Müük peaks jõustuma selle aasta septembris ning pärast seda kuuluvad Embracer Groupile Crystal Dynamics, Eidos Montreal ja Square Enix Montreal mängustuudiod koos neile kuluvate frantsiisidega, sealhulgas “Tomb Raider”, “Deus Ex”, “Legacy of Kain”, “Thief”. Kolmes mängustuudios töötab tänase seisuga umbes 1100 töötajat.

“IP-portfell koosneb ikoonilistest frantsiisidest, mis on hinnatud nii kriitikute kui mängijate poolt. Näiteks kaks originaal IP-d, Tomb Raider ja Deus Ex, on müünud vastavalt ~88 miljonit ja ~12 miljonit,” teatas Embracer oma pressiteates.

“Embracer näeb võimalust investeerida nendesse frantsiisidesse, aga ka teistesse omandatud IP-desse, nagu Legacy of Kain, Thief ja muud originaalfrantsiisid.”

Niko Partnersi vanemanalüütiku Daniel Ahmadi sõnul on Square Enix juba mõnda aega otsinud oma lääne stuudiotele ostjat, sest nende tulemused ei ole vastanud Square Enixi ootustele.

Square Enix kinnitab oma pressiteates, et nad jätkavad läänes endiselt “Just Cause”, “Outridersi” ja “Life is Strange” mängude avaldamisega. Samuti jätkab External Studios kaubamärgi kõrval Square Enix Collective.

Crystal Dynamics, Eidos Montreal ja Square Enix Montreal mängustuudiote müügist saadud raha plaanib Square Enix investeerida uute äride käivitamisesse, liikudes edasi oma investeeringutega sellistesse valdkondadesse nagu plokiahel, AI ja pilv.

Crystal Dynamics töötab hetkel uue “Tomb Raider” mängu kallal ja aitab Microsofti The Initiative’i mängustuudiot “Perfect Dark” mängu arendamisel. Samuti jätkab Crystal Dynamics “Marvel’s Avengers’i” toetamist.