Take-Two ostab Zynga ära

0
38
FarmVille

Take-Two Interactive plaanib ära osta “FarmVille” loonud mängustuudio Zynga, tehingu väärtuseks olevat 12,7 miljardit dollarit.

“Meil on hea meel teatada meie transformatiivsest tehingust Zyngaga, mis rikastab meie äritegevust ja aitab meil luua liidripositsiooni mobiiliturul, interaktiivse meelelahutustööstuse kõige kiiremini kasvavas segmendis,” rõõmustas Take-Two juhatuse esimees ja tegevjuht Strauss Zelnick.

Zelnick lisas, et tänu sellele tehingule hoiavad nad esimese kahe aasta jooksul kokku 100 miljoni dollari suuruses kulusid.

Zynga oli kunagi edukas ja tuntud mänguarendaja Facebookis, eelkõige teatakse stuudiot “FarmVille” tõttu. Hiljem suundus Zynga mobiilimängude turule, et sealsest kasvust osa saada.

Covid-19 pandeemia meelelahutusbuumi ajal aga on Zynga aktsiate hind hoopis langenud kolmandiku võrra, mis nüüd tõusis peaaegu 50%, pärast seda kui Take-Two teatas tehingust.

Take-Two loodab selle ostuga kasvatada oma mobiilimängude tulusid käesoleva aasta 12-lt protsendilt vähemalt 50-le protsendile.

Take-Two eelmine ost ebaõnnestus, kui nad teatasid Codemastersi ostust enne lõplike kokkulepete sõlmimist. Electronic Arts otsustas pärast uudise avaldamist pakkuda Codemastersile rohkem kui Take-Two pakkus.