Merejalaväelased petsid sõjaväe tehisintellekti ära, kasutades klassikalist “Metal Gear Solid” pappkastitehnikat

0
20
Metal Gear Solid

Selgub, et Hideo Kojima oli oma “Metal Gear Solid” pappkastidega millegi jälil, sest merejalaväelased suutsid seda tehnikat kasutades sõjaväe tehisintellekti ära petta.

Paul Scharre’i kirjeldab oma raamatus “Four Battlegrounds: Power in the Age of Artificial Intelligence” kuidas USA merejalaväelastel õnnestus sõjaväe tehisintellekti süsteemi petta, peites ennast pappkasti alla.

Kaheksa merejalaväelast pidid AI sihtimissüsteemi testima. Nende ülesandeks oli 300 meetri kaugusel oleva AI sihtimisüsteemini jõuda nii, et see ei tuvasta neid. Tavapäraste kaitsemaskeeringute asemel otsustasid merejalaväelased aga kasutada hoopis kavalaid trikke, et tehisintellekti ära petta ja see õnnestus neil suurepäraselt.

“Kaks neist peitsid end pappkasti alla. Sa kuulsid kogu see aeg neid itsitamas. Nagu Bugs Bunny Looney Tune’i multikas, hiilides pappkastis Elmer Fuddi juurde,” kirjutab Scharre oma raamatus.

Kui sa oled mänginud Kojima mänge, siis ilmselt meenub siinkohal sulle koheselt “Metal Gear Solidi” pappkastide süsteem, mida kasutati vastasteni hiilimiseks. Selle üle on ilmselt paljud meist nalja teinud, kuid nüüd selgub, et Kojima oli lihtsalt oma ajast veidi ees, sest pappkastitehnika reaalselt töötab.