Ubisofti töötajad nõuavad 4-päevase töönädala rakendamist

0
60
Yves Guillemot
PILT: Yves Guillemot | Ubisoft

Vastuseks Ubisofti tegevjuhi, Yves Guillemoti kirjale, mille ta eelmisel nädalal töötajatele saatis, on ettevõtte töötajad Pariisis otsustanud korraldada järgmise nädala reedel streigi, nõudes sealhulgas palgatõusu ja paremaid töötingimusi.

Ubisoftil pole viimastel aastatel, tänu koroonaviirusele ja #metoo liikumisele, läinud just mitte kõige paremini. Mängude arendus on veninud pikemaks kui varem, mis omakorda on põhjustanud mängude edasi lükkamist või lausa tühistamist. Lisaks pole Ubisoft juba aastaid tegelenud mitmete tuntud mängusarjadega, mis lihtsalt istuvad nende portfellis, kuid millele fännid kannatamatult järge ootavad. Näiteks uue “Splinter Celli” ja “Prince of Persia” mängude asemel on Ubisoft lubanud hoopis vanad mängud uuendatud kujul uuesti välja anda. Loomulikult pole fännid neid uudiseid kuuldes just eriti rõõmsad olnud.

Eelmisel nädalal teatas Ubisofti juht Guillemot suurematest muudatustest ettevõttes, sealhulgas plaanitakse maha müüa mitmesugusid varasid, sulgeda võib olla mõned stuudiod, vähendada töötajate hulka ja nendele makstavat töötasu jne. Töötajatele saadetud kirjas toonitas Guillemot, et töötajad peavad uuel aastal rohkem pingutama, tööd tegema ja vähem kulutama, et ettevõte rasketest aegadest välja tuleks.

“Pall on teie väljakul, et see koosseis õigel ajal ja oodatud kvaliteeditasemel ilmuks, et saaksite kõigile näidata, milleks me võimelised oleme,” kirjutas Guillemot töötajatele saadetud kirjas.



Mitte aga kõik töötajad ei jäänud rahule Guillemoti kasutatud tooni ja vihjetega nagu töötajad oleksid Ubisofti hädades süüdi ning nemad peavad nüüd Ubisofti päästma. Seetõttu otsustasid Ubisoft Pariisi ametiühingutöötajad selle nende väljakupoole visatud palli vastu võtta ja streikima hakata 27. jaanuaril, kirjutades: “Pall on meie väljakupoolel (aga raha jääb tema tasku)”.

Ametiühing süüdistab Guillemot ka selles, et ta küsib oma töötajatelt palju, kuid ilma igasuguse hüvitiseta. Seetõttu esitasid nad Ubisoftile neli nõuet:

  • inflatsiooni kompenseerimiseks kohene 10% tõus kõikidele palkadele, olenemata iga-aastastest palgatõusudest. Tänu Tencentilt saadud sadade miljonite eurode tõttu on see raha tööandja kohvris olemas.
  • töötingimuste parandamine, eelkõige 4-päevase töönädala rakendamine.
  • tööjõu arengu läbipaistvus nii kohalikul kui ka ülemaailmsel tasandil.
  • kindel vastuseis varjatud vallandamistele ja kuritahtliku juhtimispoliitika hukkamõistmine, mis sunnib töötajaid lahkuma.

Ubisoft on lubanud, et järgmise majandusaasta jooksul, mis lõppeb 2024. aasta märtsis, plaanitakse lisaks “Skull & Bones, “Avatar”ja “Assassin’s Creed Mirage” mängule välja anda ka üks seni mitte väljakuulutatud mäng. Guillemoti sõnul saab 2023. aasta olema suurim aasta Ubisofti ajaloos.