Runefest 2014: Cosplay kuld Eestlasele

1
329

11 Oktoober toimus selle aasta Runefest Londonis. Runescape fännid ja entusiastid üle maailma ilmusid kohale ja nende seas ka meie kaasmaalasi. Silmapaistvaim oli neist kindlasti Viljandist pärit Tartu Kunstikooli 3D eriala, 30 aastane õpilane, Margus Teska.
Kui ma ütlen silmapaistvaim, siis ma mõtlen silmapaistvaim sõna kõige otsesemas mõttes, võites Runefesti cosplay võistluse ise valmistatud Sirenic Ranger’i kostüümis.

Margus oli piisavalt lahke, et paarile meie poolt esitatud küsimusele vastata.

Kui kaua sa cosplay’d teinud oled?

“Cosplaynud olen igal Runefestil. See on siis kokku 4 aastat. Kui varasemalt olen Runefesti cosplay võistlustel osalenud laenatud kostüümidega, siis sel aastal tegin esimest korda kostüümi otsast lõpuni ise. ”

Mis on su järgmine projekt? Ja millisel üritusel kavatsed järgmisena cosplay’da?

“Järgmise projekti soovin hoida veel saladuses. Kuna konkurents on tihe, siis ei ole hea kui su vastased näevad millega sa tegeled. Konkurents Runefestil on olnud alati tihe. Selleks on korraldatud cosplay paraad – paraadil valib žürii välja viis finalisti meeste seast ja viis naiste seast.. ning nemad pääsevad lõpuks lavale. Kui juba lavale pääsed, läheb asi põnevaks, sest üldvõitja valib siiski publik.

Sirenic Rangerina näeb mind veel kahel üritusel sellel aastal. Esiteks 8. novembril toimuval Hobbygameri üritusel Viimsi kinos ning siis 23. novembril toimuval PÖFF-il, Solarise keskuses.”

Su esimene cosplay ja vastukaja sellele?

“Päris esimene cosplay oligi just Sirenic Ranger, kuna laenatud kostüüme päris arvesse võtta ei saa. Tihti ongi cosplay võistlustel sees reegel, et kostüüm peab olema enda tehtud. Kui oledki kogu kostüümi täiesti algusest lõpuni ise teinud, on kohe uhkem tunne ja soov seda igal võimalikul sobival üritusel kanda. Siiani on kõik väga hästi seda vastu võtnud, palju pilte/videosid tehtud.”

Kes on su lemmik cosplayer?

“Lemmik cosplayerid on vähe.. Eestis on vaieldamatu lemmik Silvia Sigrid Sillaots. Silvia on võitnud mitu aastat järjest Animatsuri cosplay võistlust, ning esindas Eestit ka Londonis toimuval Eurocosplayl. Sel aastal oli Silvia Sigrid aga ise žürii liige, kuid see ei takistanud teda cosplaymast. Tal oli taaskord väga paeluv kostüüm.
Välismaalt on mu lemmik cosplayerid Kamui ja Cap Santiago.”

Kuna ja kui tihti sa cosplay’d? Kas ainult messidel või ka mujal?

“Tihti ei cosplay, üks kord aastas ehk.. Kui on tulemas mingid üritused kus cosplay võistlused toimuvad, siis arvatavasti olen ka mina kohal… nüüdsest. Kindlasti igal aastal Londonis Runefestil!”

Sinu arvamus cosplayst Eestis? Kui populaarne see Eestis on?

“Eesti cosplay tundub olevat veel lapsekingades. Kuid ega ilma vastavate üritusteta, seda paremaks ei muudagi. Sellega kasvaks ka populaarsus.”

On sul midagi, mida sooviksid öelda edasi teistele Eesti cosplayeritele?

“Ärge andke alla! Ükskõik kui algajad või proffid te oled, viige alati alustatu lõpule!
Kõik on kunagi alustanud nullist!”

Sellel aastal osales Margus esimest korda ka Tartus toimuval Jaapani Popkultuuri üritusel – Animatsuri. Ka Animatsuril oli cosplay võistlus, ning seal võitis oma Sirenic Ranger kostüümiga „Best cosplay in show“ kategooria.

Siin ka mõned pildid Sirenic Rangeri kostüümist.

Silvia ja Margus

Runefest 111 copyRunefest 457_moiraRunefest 534 copytwitter Runefest11Runefest 328twitt
F
otod : David Telford, Daniela Sjödahl, Paul Meiesaar, Silvia Sigrid Sillaots.

1 KOMMENTAAR

Comments are closed.