Sims 4 – mosaiikne koopiakaitse.

2
213

Mängid rahulikult Simsi, tuled dushi alt, paned rätiku ümber aga mosaiik mis su tegelase privaatosi kattis ei kao kuhugile, selle asemel levib see välgukiirusel ja hõlmab terve ekraani? Ära muretse, internetti uskudes mängid sa lihtsalt Sims 4 piraatkoopiat.

Paljud Sims 4 mängijad on teada andnud imelikust veast mängus, mis muudab kogu Sims mängu ekraani mosaiigiks. Lähemalt uurides tundub aga tegemist olevat lihtsalt nutika koopiakaitsega, mille EA on Sims 4 sisse ära peitnud. EA ei ole ise seda veel kinnitanud, kuid sims4forum.com kasutajad on vastu rinda tagudes teada andnud, et seda juhtub ka täiesti legaalsete koopiatega. Samas hoiatab Sims 4 kräki rorrenti leht, et “minnes vanni või tualetti ei kao privaatseid kehaosi kattev mosaiik ära”. Üks foorumi liige tunnistab ka mängu piraatimist ennem legaalse koopia ostmist ja kinnitas, et mosaiigi probleem oli vaid piraatkoopiaga.

TheSims4-Pixels

Olles muidugi lahe ja omapärane lähenemine on selline koopiakaitse ka samas problemaatiline, kuna ei anna kohe ja üheselt mõista, et tegemist on piraatmänguga. Arvates, et tegemist on veaga mängus endas võib selline “kaitse” potensiaalsed ostjad ära hirmutada.

Sarnaselt omapäraseid koopiakaitseid on varemgi tehtud. Kes mäletab Serious Sam 3 ja selle legendaarset välkkiiret võitmatut lillat skorpionmeest? See ilmus ainult piraatkoopia mängijaile ja rikkus ära kogu mängurõõmu. Kuid ka see ajas kasutajad segadusse kuna arvati olevat mingi glitch mängus.

Piraate süüdistati ka Titan Quest stuudio pankrotti ajamises, kuna mängu pidevad kokku jooksmised ja vead olid üle interneti kuulsad, kuid mis ei olnud teada, oli see, et need olid põhjustatud mängu peidetud koopiakaitsest. Nii tuli ka ilmsiks, kui palju ülevaate kirjutajaid tegelikult oma kirjatükkide jaoks piraatmänge kasutavad. Paljud kirjamehed justnimelt koopiakaitsest tulenevatele vigadele viidates võtsid mängu hinnet alla, teadamata ise seejuures kõiki asjaolusid.

Tulles tagasi Sims 4 juurde siis veel ei ole ametlikku kinnitust EA poolt, et tegemist on koopiakaitsega, kuid kõik märgid siiani sellele viitavad. Jääme EA kommentaari ootama!

Allikas: PCGamer

2 KOMMENTAARID

    • Sinu jaoks kasutu, teiste jaoks mitte. Simsi kasutajagrupp on suurelt osalt naissugu, kellest enamus ehk saavad mängu paigaldamisega hakkama aga kräkkidest põhjustatud jamadega jändamiseks enam ressurssi ei ole. Kaval siiski jah, aga välkkiire võitmatu lilla skorpioni vastu ei saa miski 😀

Comments are closed.