Far Cry Primal ülevaade

0
382

[dropcap size=small]N[/dropcap]agu enamus juba teavad, siis välja on tulnud uus Far Cry mäng. Seekord toimub tegevus kiviajal ja automaatrelvad on asendunud vibuga. Mängu ajastu on iseenesest väga huvitav, sest hoobilt ei meenugi palju mänge, mille tegevus toimuks kiviajal. Üks sellistest oli näiteks Prehistorik II, mida sai algkooli ajal palju mängitud. Aga tuleme tagasi Ubisofti värskeima mängu juurde – Far Cry Primal!

Mängu lool ma pikemalt ei peatu, et fänne mitte ärritada ja spoilida.  Loo sisu on suhtelistel nõrk. Peamiselt käib võitlus kolme hõimu vahel Orose nimelisel maa-alal. Mängu tegevus toimub 10 000a eKr. Peategelane, Takkar, kuulub Wenja hõimu, ning tema ülesandeks on oma rahvas uuesti võimsaks ehitada ja võtta üle kõik maad Orosel. Selleks peab ta kõrvaldama kaks hõimu – Udam ja Izila. Mõlemal hõimul on enda tugevad ja nõrgad küljed, mis avalduvad mängu käigus. Tegelased on graafiliselt väga ilusad,  kuid millegipärast jätavad nad külmaks. Hoopis lõbusam on teha kaardil erinevaid missioone, mitte aga jälgida loo käiku. Võrreldes Far Cry 4’ga siis sealne peamine paha tegelane oli oluliselt meeldejäävam, kuigi teda kasutati mängus ehk liiga harva.

Mängu maailm on põnev ja tegevusterohke. Siinkohal võib lükata ümber arvamused, nagu oleks tegemist vaheetapiga mänguseerias. Kui sulle meeldib Ubisofti mudel, siis jätkub ka Far Cry Primalis tegevust kauaks. Minu jaoks on mäng kaasahaarav ja asjade korjamine on kasulikum kui eelmises osas. Tegelikult käibki selles mängus kogu tegevus jahi pidamise ja koriluse ümber. Mängus ei ole raha, mis tähendab, et kõik relvad tuleb ise ehitada. Selleks on vaja pidevalt materjali, mida mängu käigus  tuleb ise üles korjata. Õnneks on inventuur suur.

Võrreldes eelmise mänguga, kus tuli kodu uuendamiseks suuri summasid välja käia, siis Far Cry Primalis tuleb selleks osav korilane olla, et enda küla uuendada. Samas on see vaeva väärt, kuna uuendamisega kaasnevad ka uued relvad ja võimed. Eelneva Far Cry puhul olid võimed suhteliselt mõttetud  ja enamus mängust sai tehtud ilma, et oleks neid uuendanud. Primalis on aga oskused palju olulisemad ja neid on mõistlik pidevalt uuendada. Samas on osad oskused imelikus grupis. Näiteks pead laiba tassimise oskust arendama, et saada endale üks elu juurde.

Far Cry Primal_Skill

Mängu algus on vaevaline ja raske käima saada. Tundub, et ükskõik kui vaikselt liigud, siis mingil hetkel ründab sind ikka 10 hunti ja mõne teise hõimu liikmed. Seetõttu võib jääda mulje, et tegu on ellujäämise mänguga. Pidevalt peab ettevaatlik olema ja jälgima, ega keegi kuskilt ei ründa. Mängu tasakaal muutub oluliselt peale seda, kui saad endale lemmiklooma, mis on antud mängu huvitav lisa. Minu esimene hunt sai mulle kohe armsaks, kuid sain hiljem aru, et pean temast loobuma parema kaaslase nimel. Lemmikutega kaasnevad ka omad probleemid, näiteks võivad nad otsustada läbi vastaste baasi joosta või otsustavad hiilimise asemel kallale joosta. Lisaks on mängus ka droonilaadne öökull, kellega saab vastaseid skautida, rünnata, või pomme loopida. Kaaslasega olles, enamus loomi sind enam niisama ei ründa. Siin on ka mõned erandid, näiteks on lilli korjates korduvalt juhtunud, et olen suurel mammutil ees ja ta on mu kiirelt maha koksanud.

Mängus on ka väga palju huvitavaid hetki. Näiteks pimedas metsas jalutades liikus ühel hetkel mu poole valgus, lähemale jõudes selgus, et tegu on põleva karuga, kes jookseb meeleheitlikult ringi ja paneb terve metsa põlema. Selle naljaka looga jõuan mängu pahupoolele. Tegu on tegelikult väga verise mänguga. Peamiselt loobid inimesi suurte odadega ja saadad enda lemmiklooma neile kallale. Ning hiljem laipadelt varandust otsides võib märgata kui ära tükeldatud laibad on. Sama on ka mitmete videoklippide ja muude mängu elementidega. Huvitav on ka see, et peategelasele meeldib tihti verd juua ilma, et liigseid küsimusi küsiks.

Far Cry kolmandas osas võlus mind peamiselt co-op split-screen. Neljas osa pakkus online co-op võimalust ja oli minu jaoks natukene liiga mahukas, et see lõpuni teha, aga samas sai sinna ka mitmeid tunde panustatud. Far Cry Primalis pole aga enam üldse mitte mingisugust co-op võimalust. See on minu arvates ka üks suurimaid miinuseid selle mängu juures, sest tore oleks mammuteid kambaga jälitada ja maha nottida. Kahjuks selline võimalus puudub ja igaüks peab selles suures maailmas üksinda ringi hulkuma.

Kokkuvõttes võib öelda, et Far Cry Primal on väga hea mäng, kuid nagu igal asjal, on ka sellel mängu lisaks plussidele ka oma miinused. Mängu maailm on suur ja väga ilusasti tehtud. Miinuseks on aga mängu nõrk lugu ja mitmikmängu puudumine. Koos kaasmängijatega saaks lõbusat kaost luua, mida selles mängus teha ei saa. Samuti ei pruugi paljudele sobida, et kaart on väga suur ja enamus mängust peab tegelema korilusega. Kui Ubisofti valem on enne meeldinud, kus peamiselt korjad midagi ja iga natukese aja tagant võtad endale mingi outposti üle, siis kindlasti meeldib ka Far Cry Primal. Igal juhul soovitan siiski Primalile võimalus anda ja mängu proovida, ehk on see just midagi sulle.

 

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 23 veebruar 2016 (XONE, PS4); 1 märts 2016 (PC)
Arendaja: Ubisoft Montreal
Levitaja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_gamestar osta_uplay

Lugejate hinne5 Votes
HEA
Kaaslased, mängitavus, relvad, üldine feeling
HALB
Nõrk lugu, co-op puudumine, liigne korilus
4
Hea ja sisukas