Iraak keelab ära online mängud nagu Fortnite ja PUBG

0
281

Iraagi parlament hääletas populaarsete online videomängude, sealhulgas Fortnite ja PlayerUnknown’s Battlegrounds, keelamise poolt. Otsust põhjendati sellega, et neil on “negatiivne” mõju noorte hulgas.

Parlamendiliikmete poolt heaks kiidetud resolutsiooniga volitati valitsust takistama ligipääsu online mängudele ja keeluga seotud finantstehingutele. Keelu põhjuseks oli “online mängude negatiivne mõju Iraagi ühiskonna tervisele, kultuurile ja turvalisusele, sealhulgas ühiskondlikud ja moraalsed ohud laste ja noorte hulgas”.

Uus keeld kutsus kiiresti esile rahulolematuse Iraagi sotsiaalmeedia kasutajate hulgas, kes kritiseerisid parlamendiliikmeid valede prioriteetide pärast. Iraagi parlament on alates esmakordsest kokkukutsumisest saadik seni vastu võtnud ainult ühe õigusakti, milleks on Jaanuaris välja antud föderaalse eelarve seadus.


Politsei vahistas 10 teismelist PlayerUnknown’s Battlegrounds’i mängimise pärast

Lääne-India Gujarati osariigi politsei pidas kinni kümme teismelist, kes rikkusid hiljuti väljakuulutatud keeldu mängida online videomängu PlayerUnknown's Battlegrounds. Kohalikud võimud teatasid keelust eelmisel nädalal, eesmärgiga...


Naftarikas Iraak kannatas aastakümneid Saddam Husseini diktaatorliku režiimi ja ÜRO sanktsioonide tõttu. 2003. aastal toimunud USA sissetung vallandas riigis kodusõja ja võitluse Isisega, mille üle Bagdad 2017. aastal võidu kuulutus. Korruptsioon riigis on endiselt levinud ning riigis on probleem vee ja energiaga. Töötus on laialt levinud, eriti noorte seas.

Mõjukas Iraagi Shia vaimulik Moqtada al-Sadr, kelle poliitiline koalitsioon võitis valimiste ajal suurima arvu kohti parlamendis, kutsus Iraagi noori üles PUBG’st loobuma, nimetades seda sõltuvust tekitavaks. “Mida sa võidad kui sa tapad ühe või kaks mängijat PUBG’s? See ei ole mäng intelligentseks või sõjaliseks mänguks, mis pakuks korrektset võitlusviisi,” kirjutas ta oma teates.

Fortnite ja PUBG teemal on sõna võetud ka Põhja-Ameerikas ja Euroopas. Viimati näiteks teatas Briti kuningliku perekonna liige, prints Harry, “See mäng [Fortnite] ei tohiks olla lubatud.”

ALLIKASThe Guardian