Kuulujuttude järgi saab Xbox Series X konsoolil Steamis olevaid mänge mängida

0
155
Xbox Series X

Microsoft näitas meile küll eelmise aasta lõpus oma uue põlvkonna konsooli Xbox Series X ning lubas, et tegemist on võimsa konsooliga, mis pakub vapustavat mänguelamust, kuid midagi täpsemalt ei ole uue Xboxi kohta veel endiselt teada.

Uute kuulujuttude kohaselt on uuel Xboxil funktsioon “Windows Mode”, mis lubab mängijatel mängida ka Steami ja Epic Games Store’i mänge.

Microsoft on teatanud, et Xbox Series X toetab tagasiulatuvalt kõiki mänge mis on kunagi Xboxi konsoolidel avaldatud, pakkudes aegade kõige suurimat mängude valikut mida mängukonsoolide ajaloo jooksul nähtud. Juhul kui kuulujutud sellest, et Xboxi omanikel on võimalus oma konsoolil mängida ka oma Steamis ja Epic Games Store’is olevaid mänge, avab see tee täiesti uue tee mängimisele, pakkudes suurimat mängude valikut kui ei kunagi varem.

Tundub uskumatu? Arvestades seda kuidas Microsoft on viimastel aastatel korduvalt teatanud, et nad soovivad mängurite kogukonnad ühendada ja töötavad lahenduste kallal, et pakkuda ühtset, kõigile juurdepääsetavat mängukogemust, siis see kuulujutt ei tundugi kõige uskumatum.

Paar aastat tagasi pidas Microsoft läbirääkimisi Valve’ga, mis põhjustas mitmeid väga rumalaid kuulujutte teemal nagu Microsoft ostab Valve ära. Millest tegelikult tol korral läbirääkimiste laua taga tookord juttu oli, ei tea enamus meist endiselt midagi. Tõenäoliselt oli tollal üheks võimalikuks läbirääkimiste teemaks, et Microsofti mängud ilmuksid ka Steamis, pakkudes kasutajatele võimalust valida, kust nad oma mänge ostavad. Kuid ei ole välistatud ka võimalused, et räägiti ja lepiti kokku ka midagi suuremat nagu Steami mängude mängimine xCloudis või otse Xboxi konsoolil.

Siinkohal tahaksin siiski meelde tuletada, et tegemist on kuulujutuga ning täpselt sellena tulebki seda võtta. Microsoft ei ole ametlikult veel midagi avaldanud, kuid võib arvata, et hiljemalt E3 2020 ajal saame me kõik rohkem infot.