Sony ostis Housemarque’i stuudio ära ja järgmiseks paistab olevat Bluepoint

0
126
Housemarque

Sony teatas Helsingis asuva mängustuudio Housemarque ostust, tingimusi ei avaldatud.

Herman Hulst kirjutas PlayStationi lehel, et tal on hea meel selle üle, et PlayStationi pere saab Soome mängustuudio näol täiendust ning ta on olnud “Housemarque’i fänn alates stuudio algusaegadest, kui nad PlayStationi fännidele Super Stardust HD-d tutvustasid”. Housemargue’ist sai kolmeteistkümnes ametlik Playstationi mängustuudio. Hulst usub, et see täiendus suurendab PlayStationi stuudiote loomingulist jõudu.

“Tänane päev on Housemarque jaoks suur päev,” ütles Housemarque’i kaasasutaja ja tegevjuht Ilari Kuittinen. “Meie tugev partnerlus Sony Interactive Entertainmentiga sai alguse Super Stardust HD-st PS3-l ja sellest ajast alates oleme loonud arkaadist inspireeritud mänge kõikidele PlayStationi platvormidele.”

Housemargue viimaseks mänguks oli “Returnal”, mida Tarmo Toomepuu kirjeldas nii: “Kas te peaksite „Returnalit” mängima? Minu vastus on: „Jah.” Tegu on küll raske ja vahel ka näiliselt ebaausa mänguga, kui teile kohe esimese ukse tagant kamp tüütuid jälitavate laseritega lendavaid tulnukaid otsa vahib, nende taga veel suur kombitsate ja tohutu eluribaga monstrum ootamas, kuid „Returnalis” on tegelasega liikumine nauditav ja erinevate astmetega automaatsihtimine peaks lubama peaaegu kõikidel hakata mängu peensustega tutvust tegema. Minu puhul tuli üle huulte korduvalt nii vandesõnu kui ka rahulolevaid hüüatusi ja see on väga hea, sest mulle meeldivad mängud, mis mind üha ikka ja jälle üllatada suudavad.” Loe mänguarvustust siit.

Kuid “Returnali” arendaja Housemarque’i ei paista ainuke mängustuudio olevat keda PlayStationi stuudiote juht Herman Hulst PlayStationi perekonda ootas. PlayStation Japan’i Twitteri lehel tervitati ka Bluepointi stuudiot PlayStationi perekonnaga liitumise puhul ning juuresoleval pildil oli “Returnali” kõrval “Demon’s Souls” ja Bluepointi logo.

Artikli kirjutamise hetkeks on see postitus nüüd küll PlayStation Japan’i Twitteri lehelt eemaldatud, kuid enne selle eemaldamist jõudsid seda siiski paljud kasutajad märgata ja ekraanipilti sellest teha.

See annab põhjust oletada, et lähiajal teatab Sony ametlikult Bluepoint Games stuudio ostmisest.